Sari la conținut

5 moduri simple de a ameliora uscăciunea vaginală

5 moduri simple de a ameliora uscăciunea vaginală.

Două din trei femei experimentează uscăciunea vaginală, după vârstă de 60 de ani. Acest simptom neplăcut poate fi o consecinţă a numeroşi factori, precum menopauza, modificările hormonale, anxietatea, anumite medicamente sau folosirea unor şerveţele intime care irită ţesutul delicat al vaginului.

De asemenea, se află la baza durerii resimţite în timpul actului sexual. Uscăciunea vaginală te face să te simți mai inconfortabil decât de obicei „acolo jos”, dar trebuie să știi că sunt căi prin care disconfortul poate fi redus.

Moduri de a ameliora uscăciunea vaginală: Optați pentru gel de spălat de corp fără săpun

Săpunurile dure și parfumate pot îndepărta stratul delicat de suprafață de celule ale pielii care mențin țesuturile vaginale suple și umede. Este timpul să faci o schimbare în modul de igienă.

Beți apă pentru a evita deshidratarea

Când vine vorba de combaterea uscăciunii vaginale, apa este cheia. Introducerea în șase până la opt pahare de apă – sau alte băuturi fără cofeină, nealcoolice – previne deshidratarea, care agravează uscăciunea.

Moduri de a ameliora uscăciunea vaginală: Beți ceai pentru a ameliora uscăciunea vaginală

Fitoterapeuții au recomandat de mult timp ceaiul natural dulce din semințe de schinduf pentru a combate uscăciunea vaginală, pe lângă o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi creșterea libidoului, reglarea zahărului din sânge și reducerea inflamației. Iată un ingredient care face totul!

Pentru a prepara:

  • O linguriță de semințe de schinduf într-o cană de apă fiartă timp de cinci minute, apoi se strecoară.
  • Încercați să beți aproximativ două căni în fiecare zi.

Aplicați o cremă hidratantă fără prescripție medicală

Spre deosebire de lubrifianți, care oferă doar ameliorarea pe termen scurt a uscăciunii în timpul actului sexual, cremele hidratante vaginale au acțiune prelungită și vă prelungesc ușurarea în timp.

Moduri de a ameliora uscăciunea vaginală: Verifică-ți dulapul cu medicamente și spune la revedere uscăciunii vaginale

Anumite medicamente, inclusiv antihistaminice, antidepresive, pilula și medicamentele care tratează hipertensiunea arterială, ulcerele și vaginita, pot provoca uscăciune și disconfort, iar multe femei nici măcar nu știu asta.

Poate fi momentul perfect pentru a vă întreba medicul despre posibilele alternative, astfel încât să puteți găsi ușurare. Amintiți-vă că ar putea dura ceva timp pentru a vedea o schimbare acolo după ajustarea medicamentelor sau a dozelor.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: