vineri, august 12, 2022

Nimic nu se compară cu alimentele preparate în casă. Așa că în loc să cumperi unt de la supermaket unt, mai bine ți-l prepari în 15 minute acasă din smântănă grasă (din 1 litru smântână vei obține în jur de 450g unt) și sare.

Trebuie să știi că secretul pentru reușită stă în smântână. Cu cât e mai grasă cu atât e mai bună. În plus, evită smântâna ultra-pasteurizată pentru că nu va avea aceeași savoare.

Te-ar mai interesa: Îngropat de viu la o petrecere. Cum a reușit să sc...

Lasă smântâna să ajungă la temperatura camerei, cât timp pregătești un bol mare cu apă cu gheață care să îți fie la îndemână.

Răcește bine și bolul pentru mixer în care pui, apoi, smântâna și începi să o mixezi la viteză medie timp de 10 -15 minute. La început aceasta se va transforma în frișcă. Apoi, cu cât continui să mixezi, se va întări și se va separa formând untul (care se va prinde de paletele mixerului), în timp ce la baza vasului se va lăsa un lichid. Acesta este zer pe care îl poți folosi la alte rețete dacă dorești.

Scoate untul format într-o strecurătoare și toarnă peste el apa răcită cu gheață. Presează untul cu o spatulă, astfel încât să elimini tot zerul din el. Repetă această operațiune de 5-6 ori până când lichidul care iese prin presarea untului este curat.

Te-ar mai interesa: Cât putem păstra ciorba la frigider și la ce tempe...

Adaugă sare, dacă dorești și încorporeaz-o în unt. Modelează untul în calupuri sau pune-l în recipiente de sticlă. Se va păstra bine în frigider până la o săptămână sau timp de 6 luni la congelator.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private