Sari la conținut

Un bărbat a murit după ce ar fi stat însetat şi flămând 12 ore la Urgențe la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Acuze serioase planează asupra modului în care s-a gestionat cazul unui bărbat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi. Conform relatărilor, acesta ar fi petrecut 12 ore în Unitatea de Primiri Urgenţe, iar abia după ce a căzut în comă a fost preluat de către medici. După câteva ore, bărbatul a decedat, determinând familia să considere depunerea unei plângeri.

Potrivit versiunii familiei, soţia bărbatului a sunat la 112 luni dimineaţa la 7:00, iar ambulanţa a ajuns la locul incidentului din Iaşi în jurul orei 9:00, preluându-l pe pacient la 10:30.

Iniţial, bărbatul a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde a rămas până seara târziu, fiind supus unor analize medicale, întrucât familia a indicat dureri de spate şi de picior la momentul apelului la 112, conform observatornews.ro.

A așteptat ore întregi la Urgențe

Bărbatul a petrecut ore întregi în același loc, pe un scaun, înainte de a primi îngrijiri medicale adecvate. După ce medicii au determinat că problema lui nu necesită internare, l-au trimis către Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, având în vedere și suferința sa de ciroză. La ora 20:45, acesta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului. Potrivit familiei, a rămas nemişcat pe scaun până aproape de dimineaţă, în jurul orei 8:00. Abia la 3 dimineața a fost consultat de către un medic pentru prima dată.

Aproape de ora 8:00 dimineața, a fost în cele din urmă internat pe secția de gastroenterologie a spitalului, fiind deja în comă. Familia a fost informată rapid despre decesul bărbatului.

Familia bărbatului decedat aduce acuzații serioase, susținând că în timpul șederii sale în spital, acesta ar fi afirmat că nu a primit îngrijire medicală corespunzătoare din partea personalului medical, nici apă sau hrană.

Ei au solicitat efectuarea unei necropsii și au exprimat intenția de a depune plângeri la diverse instituții, inclusiv la spital, la poliție, la Parchet și la Colegiul Medicilor, în speranța de a identifica persoana sau persoanele responsabile de decesul bărbatului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel