
Numărul cadrelor medicale care au fost infectate cu covid-19 de la începutul anului. Câți au făcut vaccinul?

Comitetului Național pentru Vaccinare a publicat datele oficiale privind numărul cadrelor medicale care s-au infectat cu covid-19 de la începutul acestui an, dar și datele privind administrarea dozelor de vaccin.
Potrivit Comitetului Național pentru Vaccinare:
✅ Până la data de 12 aprilie, din totalul personalului medico-social s-au vaccinat 291.812 persoane cu doza I și 261.435 cu doza II;
Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...
✅ 89,8% au primit și doza a-II-a, până la acest moment;
✅ Evoluția infecției cu SARS-CoV-2 indică o scădere semnificativă a mediei săptămânale a cazurilor confirmate, de la aproximativ 70 de cazuri/zi, anterior debutului campaniei de vaccinare, la sub 20 de cazuri/zi (-71%);
✅ În perioada 1.01-11.04.2021 au fost raportate 2.481 de cazuri confirmate la personalul sanitar.
Dintre aceștia:
11,7% dintre cazurile de COVID înregistrate în rândul personalului medical vaccinat au fost confirmate în primele 20 de zile după prima doză de vaccin, iar 0,5% dintre cadrele medicale confirmate s-au îmbolnăvit la mai mult de 20 de zile după prima doză de vaccin. Totodată, 1,8% dintre cazuri au fost confirmate în primele 20 de zile după a doua doză de vaccin, iar 4,6% au fost confirmate la mai mult de 20 de zile după a doua doza de vaccin.
Te-ar mai interesa: CAISELE, pline de vitamine și minerale. Iată ce bo...
Potrivit statisticii, până în 12 aprilie, din totalul personalului medico-social s-au vaccinat 291.812 persoane cu doza I și 261.435 cu doza II. Practic, 89,8% au primit și doza a-II-a, până la acest moment.
Campania de vaccinare anti-COVID în România a debutat la 27 decembrie 2020, în prima etapă fiind vaccinat personalul medical.
„Evoluția infecției cu SARS-CoV-2 indică o scădere semnificativă a mediei săptămânale a cazurilor confirmate, de la aproximativ 70 de cazuri/zi, anterior debutului campaniei de vaccinare, la sub 20 de cazuri/zi (-71%)”, a transmis sâmbătă CNCAV.
Te-ar mai interesa: Cercetători români: DESCOPERIRE legată de SARS-CoV...
Concluzia este că aceste date certifică importanța și necesitatea vaccinării pentru prevenirea COVID-19.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.