Sari la conținut

Numărul exact de pași pe care trebuie să-i faci în fiecare zi pentru a trăi mai mult. Și nu, nu este vorba de 10.000 

Credit foto: arhiva Doctorul Zilei

Numărul exact de pași pe care trebuie să-i faci în fiecare zi pentru a trăi mai mult. Și nu, nu este vorba de 10.000 

Mersul pe jos este bun pentru noi, iar în ultimii ani, regimul de 10.000 de pași pe zi s-a înrădăcinat în cultura populară. Dar acum cei 10.000 de pași au ieșit din modă. 

De fapt, numărul aparent aleatoriu provine dintr-o campanie de marketing japoneză de succes la mijlocul anilor 60, când o companie de tehnologie încerca să vândă primul ceas de numărare a pașilor.

Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a trăi mai mult

Cercetările recente au descoperit că dacă mergi doar 8.000 de pași pe zi de trei ori pe săptămână poate reduce de fapt riscul de a muri din cauza bolilor de inimă. Exercițiile au fost suficiente pentru a reduce semnificativ șansele apariției unei astfel de afecțiuni.

Oamenii de știință japonezi au urmărit numărul de pași la 3.330 de americani adulți pe parcursul unei săptămâni în 2005 pentru a vedea cum acest lucru le-a afectat sănătatea pe termen lung.

Cei care au îndeplinit obiectivul de 8.000 de pași pe zi în trei zile sau mai mult au avut cu 16% mai puține șanse de a muri de boli de inimă până în 2019. 

„Oamenii pot beneficia de beneficii substanțiale pentru sănătate mergând doar câteva zile pe săptămână”, a spus dr. Kosuke Inoue, de la Universitatea Kyoto din Japonia, potrivit The Sun.

Beneficiile mersului pe jos

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că cei care au mers 8.000 de pași sau mai mult una sau două zile pe săptămână au avut 14,9% mai puține șanse de a muri într-o perioadă de 10 ani decât cei care nu au atins niciodată acest punct.

Iar beneficiile pentru sănătate ale mersului cu 8.000 de pași sau mai mult una sau două zile pe săptămână au părut mai mari pentru participanții cu vârsta de 65 de ani și mai mult, au spus ei.

Un studiu anterior publicat în British Journal of Sports Medicine în februarie 2023 a arătat că doar 11 minute pe zi de activitate fizică de intensitate moderată, cum ar fi o plimbare rapidă, ar putea reduce riscul de boli precum boli de inimă, accident vascular cerebral și un număr a cancerelor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel