miercuri, februarie 8, 2023

Un an de la debutul campaniei de vaccinare. Incredibil ce s-a întâmplat cu prima româncă vaccinată anti-covid.

Luni, 27 decembrie, s-a împlinit un an de la debutul campaniei de vaccinare anti-covid! În România, campania de vaccinarea a început în data de 27 decembrie 2020 în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Un an de la debutul campaniei de vaccinare

Potrivit CNCAV, după 1 an de zile, în România au fost administrate peste 15.749.303 de doze de vaccin și au fost vaccinate peste 7.918.813 de persoane cu cel puțin o doză, peste 7.781.563 de persoane cu schemă completă și peste 1.960.336 de persoane cu doza de booster.

Te-ar mai interesa: Acesta este cel mai mic os din corpul nostru. Are ...

La nivel global au fost administrate peste 8.95 Miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19, iar în Uniunea Europeană aproape 710 Milioane de doze.

Reamintim că, în România, prima persoană vaccinată anti-covid a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă (Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”), în vârstă de 26 de ani, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

„Am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin făcut până acum”, declara în urmă cu an asistenta medicală.

Te-ar mai interesa: Colesterolul ridicat: iată 10 semne de avertizare...


Ce s-a întâmplat cu prima româncă vaccinată anti-covid

Pentru cei care se întreabă ce s-a întâmplat în acest an cu asistenta Mihaela Anghel, o postare pe pagina de Facebook Ro Vaccinare arată că prima româncă vaccinată anti-covid e „bine, sănătoasă”.

„DA, doamna Mihaela Anghel este bine, sănătoasă și are aceeași încredere în știință și medicină”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Mai mult, anul 2021, pare să fi fost unul de bun augur pentru asistenta de la Matei Balș. Aceasta s-a măritat și a devenit mamă, la sfârșitul lunii septembrie. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Mihaela, împreună cu soţul şi fetiţa, au realizat o şedinţă foto, care au fost apreciate de prietenii acestora.

Te-ar mai interesa: Medic cardiolog: Românii greșesc când vine vorba d...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private