sâmbătă, iunie 25, 2022

Cum să scapi de burtă? Pe lângă o alimentație echilibrată și mișcare, mai puteți apela la un aliment care ajută la ”topirea” grăsimii abdominale. Un studiu publicat anul acesta și citat de medicul nefrolog și nutriționist Alina Lăcătuș, a arătat ca un consum zilnic de avocado ajuta femeile sa aiba mai putina grasime abdominala.

Si mai important este ca din toata grasimea abdominala cea care scade predominant este cea viscerala.

Te-ar mai interesa: Să fie vorba de un semn divin? Șeful Bisericii Ort...

”Grasimea viscerala, adica cea care se acumuleaza pe organele interne si in jurul lor, provoaca dezechilibre metabolice si secretie de citokine inflamatorii care cresc riscul de dezvolta afectiuni precum hipertensiune arteriala, infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet zaharat de tip 2, cancer, dureri articulare si de spate, hiperuricemie, dislipidemie, dementa Alzheimer,” subliniază medicul.

Asa ca in loc sa tartinati o crema de branza sau unt pe paine, mai bine un avocado, ne sfătuiește nutriționistul.

Cum îți poți măsura riscul de infarct și AVC cu ajutorul unui centimetru

Medicul nutriționist atenționează că frasimea acumulata la nivelul abdomenului este cea mai periculoasa pentru sanatate.

Te-ar mai interesa: Cât de periculos este leșinul: 5 semne care alerte...

”Grasimea abdominala nu se depoziteaza doar sub piele, ci si la nivelul cavitatii abdominale, in jurul organelor si in interiorul acestora. Grasimea acumulata in interiorul cavitatii abdominale (grasimea viscerala) provoaca dezechilibre metabolice si secretie de citokine inflamatorii care cresc riscul de dezvolta afectiuni precum hipertensiune arteriala, infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet zaharat de tip 2, cancer, dureri articulare si de spate, hiperuricemie, dislipidemie, dementa Alzheimer, etc,” atrage atenția dr. Alina Lăcătuș.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...

Potrivit specialistului în nutriție, grasimea abdominala creste riscul de a face infarct de miocard si accident vascular cerebral chiar daca nu esti fumator, chiar daca nu ai inca diabet sau hipertensiune arteriala, chiar daca ai colesterolul din sange in limite normale si indiferent de valoarea indicelui de masa corporala!

”Asa ca luati un centimetru si masurati-va circumferinta abdominala. Daca este mai mare de 80 cm (pentru femei), respectiv 94 cm (pentru barbati) nu lasati lucrurile asa, ci mergeti la medic,” conchide dr. Lăcătuș.

Te-ar mai interesa: Leacul care vindecă boli grave. Lidia Fecioru: ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private