sâmbătă, decembrie 4, 2021

Nutriționist, despre cei care reușesc să slăbească: „Nu vă culcați pe o ureche. Există o foarte mare probabilitate să ajungeți de unde ați plecat”.

Specialiștii atrag atenția că nu există cură de slăbire ideală, însă există un mod de a slăbi sănătos. Partea cea mai dificilă după o dietă, subliniază toți nutriționiștii, este menţinerea greutăţii.

Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie, a vorbit pe larg despre mitul legat de persoanele care reușesc să slăbească și să ajungă la forma dorită. Într-o postare pe pagina de Facebook, nutriționistul a explicat de ce procesul de slăbire nu încetează în momentul slăbirii propri-zise, ci trebuie dublat de o o muncă continuă pentru întreținere.

Te-ar mai interesa: Lucrul care a salvat cele mai multe vieți, încă de...


Nutriționist, despre cei care reușesc să slăbească: „Nu vă culcați pe o ureche dacă ați slăbit!”

Din categoria ce se spune vs realitate. Până acum se credea că dacă reușești să slăbești și să te menții suficient de mult timp pe un palier de normoponderabilitate metanbolismul se ‘normaliează/’resetează’. S-au făcut multe studii pe această temă și, din păcate, odată ce ai avut tendința manifestată de îngrășare, ea nu se reversează.

Această idee cum că ne-am ‘vindeca’ la un moment dat de ‘tendința de îngrășare’ nu este adevărată. Ea se vă manifesta întotdeauna, ceea ce înseamnă că dacă la un momendat ai avut mai mult de 10 kg peste baseline-ul de normoponderabilitate, va trebui, pentru a îți menține greutatea, ca toată viață să fii atent/ă la balanța energetică și la aportul caloric.

Te-ar mai interesa: Alimente bune pentru circulație. Ajută la prevenir...

Bineînțeles, asta nu înseamnă să stați toată ziua cu aplicații de monitorizare a caloriilor, ci să vă concentrați pe a mânca cât mai sănătos (aport suficient de nutrienți, aport caloric antent calculat pentru a evita surplusul caloric și înfometarea etc.), cu atenție pe cum vă simțiți, când apar poftele alimentare și să identificați cauza. Iar atunci când luați în greutate să reveniți la un program alimentar mai articulat.

Te-ar mai interesa: Transpirațiile nocturne pot reprezenta simptomul u...

Nu vă culcați pe o ureche dacă ați slăbit, gândiți-vă la tot procesul ca la o plantă de care aveți grijă. Plantați o sămânță, o udați, aveți grijă de ea, crește, înflorește și continuați să aveți grijă de ea că să nu se ofilească.

Ca orice alt aspect din viață noastră, muncim să obținem ceea ce ne dorim, dar trebuie să și întreținem rezultatele obținute. Chiar dacă ați slăbit și ați ajuns la numărul de kilograme dorit, dacă nu corectați comportamentele alimentare și nu faceți conștient alegeri alimentare mai sănătoase, la un moment dat, există o foarte mare probabilitate să ajungeți de unde ați plecat”, a explicat Cori Grămescu.

Te-ar mai interesa: Fructul pe care Mihaela Bilic îl recomandă zilnic:...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri