miercuri, septembrie 28, 2022

Ce se ascunde, de fapt, în spatele poftelor alimentare. Cum înlocuim pizza, ciocolata sau chipsurile cu alimente sănătoase.

Simpla poftă, care apare din când în când, de ceva dulce sau sărat nu este ceva grav. Însă, în cazul în care dar dacă aceste pofte apar foarte des pot fi indiciul unei probleme de sănătate. În cazul în care știi sifur că nu ești însărcinată, poftele mari pentru anumite alimente pot indica o problemă de sănătate, așa că acordați o atenție mai mare acestora.

Te-ar mai interesa: Care sunt criterile după care ne alegem stomatolog...

Manifestarea „poftelor alimentare” semnalează prezența unui deficit de minerale în organismul uman. De exemplu, când organismul este epuizat și nivelul de zahăr din sânge este redus, acesta îl cere, astfel declanșându-se „pofta” de dulciuri.

Ce se ascunde în spatele poftelor alimentare

Deși aparent inofensive, alegerile dvs. cu gustări ar putea reprezenta o imagine mai bună despre starea ta de bine.

Pofta de chipsuri de cartofi

Acestea ar putea fi regele gustărilor sărate, iar creierul nostru este „setat pe sare”, notează mindbodygreen.com. Deoarece sarea este esențială pentru viață, suntem proiectați să o dorim din plin. Până destul de recent în istoria omenirii, nu era atât de ușor să obții săruri naturale. Nu puteai să iei, pur și simplu, o pungă din magazinul din colț.

Te-ar mai interesa: Ți-a apărut o pată galbenă în jurul ochilor? Boala...

Majoritatea oamenilor primesc mai mult sodiu (sare) decât au nevoie pe zi. Cu toate acestea, motivul poftei de ceva sărat ar putea fi că aveți un conținut scăzut de minerale, cum ar fi magneziul și zincul, care au o nuanță „sărată”. Încercați să creșteți aportul de alimente sănătoase, inclusiv „legume marine dens-minerale”, cum ar fi algele. 

Pofta de pizza

Unul dintre cele mai îndrăgite ingrediente ale unei pizza este brânza. La urma urmei, când vă imaginați o pizza, vă imaginați cașcavalul întins în timp ce trageți o bucată fierbinte din farfurie. Dorința de pizza (sau doar brânză) este un semn că ai putea avea un conținut scăzut de acizi grași, care sunt esențiali pentru sănătatea ta.

Te-ar mai interesa: 3 motive să-ți faci asigurare privată de sănătate...

În loc să alegeți pizza cu brânză (care poate avea un conținut ridicat de grăsimi saturate), puteți alege alte opțiuni, inclusiv nuci crude, somon și semințe de in. Știm, nu este la fel de cremos sau gustoasă, dar s-ar putea să vă obișnuiți să le mâncați după un timp. Și cine știe, poate poftele tale de pizza vor dispărea.

Pofta de ciocolata

Potrivit Care2.com, pofta de ciocolată ar putea fi un semn că ai un conținut scăzut de magneziu.Ciocolata are un conținut ridicat de magneziu, deci are sens. Magneziul este important pentru funcția musculară.

Te-ar mai interesa: Băutura din plante cu 5 ingrediente pe care o poți...

Care2.com sugerează să alegeți mai puțin soiurile de ciocolată încărcate cu zahăr. Și, de asemenea, să vă îndreptați atenția spre ciocolata neagră când simțiți că apare pofta de dulce. De asemenea, puteți amesteca pudra de cacao organică într-un smoothie. Peștele și nucile au, de asemenea, un conținut ridicat de magneziu (deși, dintr-un anumit motiv, oamenii nu doresc aceste lucruri la fel de mult ca ciocolata).

Te-ar mai interesa: Ceaiul bogat în vitamine cu efecte anticancer! Mer...

Cum înlocuim pizza, ciocolata chipsurile cu alimente sănătoase

Pofta de bomboane

Cine nu iubește bomboanele? Chiar și medicul dentist iubește bomboanele, pentru că are mereu de lucru. Cu toate acestea, potrivit Cosmopolitan, a mânca o mulțime de bomboane nu înseamnă doar că încercați să vă re-trăiți copilăria, ci ar putea însemna probleme mai mari.

De exemplu, pofta de ursuleți și urși gumoși ar putea indica faptul că sunteți pre-diabetic. Înseamnă că zahărul din sânge este mai mare decât ar trebui, dar nu este încă în domeniul diabetului zaharat. Urgența de a urina adesea este, de asemenea, un marker major în care consumul de bomboane ar putea să vă trimită un mesaj.

Pofta de înghetata

Dorința de înghețată ar putea fi modul în care corpul tău se confruntă cu inflamații minore ale stomacului. Specialiștii consideră că dorința de a ronțăi cuburi de gheață simple a fost asociată cu un deficit de fier în trecut.

BBC Good Food spune că gheața este eficientă în ameliorarea inflamației gurii și a limbii, care ar putea fi un semn de anemie (deficiență de celule roșii din sânge sau hemoglobină).


Pofta inexplicabilă de apă

Ți-e poftă mereu de apă? În timp ce îți potolești setea cu un pahar mare și rece de apă este perfect natural și sănătos. Dar dacă te gândești mereu unde sunt cele mai apropiate țâșnitoare sau de unde să-ți achiziționezi apă, când ieși la plimbare, ai putea avea de-a face cu o problemă mai mare.

Pofta de apă poate indica de fapt tensiunea arterială crescută sau chiar poate fi un semn de avertizare pentru diabet. Potrivit Livestrong, ai putea să suferi de diabet insipid – o formă rară a bolii – care afectează rinichii și vă determină să urinați mai des, simțind astfel nevoia să beți apă în mod constant.

Ce se ascunde, de fapt, în spatele poftelor alimentare. Cum poți să-ți controlezi regimul alimentar

Îți dorești: Cauza: Se găsește în:
Ciocolată Lipsă de magneziu Alune și semințe de floarea soarelui neprăjite, fructe și leguminoase
Pâine Dificit de azot Alimentele cu proteină – pește, carne, alune și leguminoase
Să ronțăi gheață Lipsă de fier Carne, pește, pasăre, varză de mare, ierburi, cireșe
Mâncare grasă Lipsă de calciu Broccoli, leguminoase, cașcaval, susan
Cafea sau ceai Lipsă de sulf Merișoare, hrean, varză, Broccoli
Să consumi alcool sau tutun Lipsă de proteine Carne roșie, pasăre, fructe de mare, lactate, alune
Mâncare arsă Lipsă de carbon Fructe proaspete
Băuturi carbogazoase Lipsă de calciu Broccoli, leguminoase, cașcaval, susan
Sărat Lipsă de cloruri Lapte de capră nefiert, pește, sare de mare nerafinată
Acru Lipsă de magneziu Nuci și semințe de floarea soarelui neprăjite, fructe și leguminoase
Mâncare apoasă (felul întâi) Lipsă de apă Trebuie să bei 8 – 10 pahare de apă pe zi cu suc de lămâie
Mâncare tare (felul doi) Lipsă de apă Organismul este într-atât de deshidratat, încât și-a perdut funcția ce ține de sete. Trebuie să bei 8 – 10 pahare de apă pe zi cu suc de lămâie
Băuturi reci Lipsă de mangan Nuci, migdale, alune, coacăză
Să mămânci mult Lipsă de triptofan și tirozană Cașcaval, ficat, carne de miel, stafide, cartofi dulci, spanac / în fructe de culoare portocalie, roșie și verzi
Nu dorești să mănânci nimic Lipsește vitamina B1 și B2 Alune și semințe de floarea soarelui, leguminoase / carne de: vită, pui, curcan, porc, semințe și leguminoase
Să fumezi Dificit de siliciu și tirozină Alune, semințe, evitați produsele cu amidon rafinat /
Dulce Lipsă de carbon Fructe proaspete

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private