luni, mai 23, 2022

Postul de două zile pe săptămână este foarte important, potrivit cunoscutului prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Invitat în studioul Antena3, marele nutriționist Gheorghe Mencinicopschi a vorbit despre un lucru banal, dar care poate face minuni pentru sănătatea noastră.

În esență, postul este atribuit credincioșilor, în zilele de miercuri și vineri, zile rezervate cumpătării. Ei bine, dr. Menci promovează postul laic, obicei despre care spune că este esențial dacă dorim să ne ocolească bolile.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic avertizează: „Stresul cronic și somn...

Plăcerea de a mânca artificial e un păcat

Domnia sa reiterează o afirmație. Omul rezistă la foame, nu la îmbuibare, lucru care într-adevăr trebuie să ne pună pe gânduri.

”Postul laic este foarte important. Omul e foarte rezistent la înfometare, nu e rezistent la îmbuibare. Nu trebuie să mâncăm compulsiv. Eu dimineața mănânc cel mai mult, ceea ce românii fac invers. Plăcerea de a mânca artificial e un păcat. Dimineața putem mânca consistent, inclusiv ciorbă, pentru că în prima parte a zilei ai nevoie de calorii.”, a spus profesorul Menci.

Este indicat să mâncăm ghidați de senzația naturală de foame, nu că e vreun moment al zilei și foarte important, să nu mâncăm compulsiv, lucru extrem de grav și foarte întâlnit în societatea prezentă.

Te-ar mai interesa: Previziunea teribilă a lui Bill Gates: Ce se va în...

Sfatul nutriționistului este următorul: încetați să mâncați seara. Dacă doriți anumite alimente, consumați-le dimineața, un stomac plin noaptea este o cale sigură spre îngrășare și boală, completează profesorul.

Ca recomandare fermă, dr. Menci nu aprobă mai mult de două mese pe zi, exemplu pe care însăși domnia sa îl urmează.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private