joi, mai 26, 2022

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a explicat cum poți slăbi rapid după Sărbători. Un exces alimentar de 2-4 zile înseamnă să muncești 7-10 zile, spune nutriționistul.

„Slăbirea rapidă după perioadele de exces alimentar nu este periculoasă pentru organism dacă vorbim de derapaje alimentare de câteva zile. În această situație, poți remedia rapid efectele negative și poți ajunge la o slăbire rapidă de 1-3 kilograme, pentru că este mai ales vorba despre eliminarea retenției de apă și a conținutului intestinal.

Te-ar mai interesa: Specialist în sănătate publică despre variola maim...

Însă îți recomand cu tărie să nu îți faci un obicei din a alterna perioadele de supra-alimentare cu cele de dieta severă, pentru că vei ajunge în situația unei variații permanente a greutății tale, cu efecte negative asupra sănătății și aspectului fizic”, a explicat Cori Grămescu pe Facebook.

„Inventar” al produselor consumate

„Primul pas pentru o slăbire sănătoasă după Paște este să faci un „inventar” al alimentelor consumate. Dacă obișnuiești să ții un jurnal alimentar, este un moment în care te ajută foarte mult.

Dacă nu, încearcă să recreezi din memorie lista cu ce ai mâncat în ultimele zile. O cantitate aproximativă măsurată cu unități uzuale (număr de linguri, de ex.) te ajută să ai o estimare a ceea ce ai mâncat.

Te-ar mai interesa: Monica Pop: „Stop acestor înșelătorii! Pot da canc...

Cei mai mulți dintre români consumă carne grasă, dulciuri concentrate, alcool și pâine sau cartofi. Cei mai cumpătați optează pentru o carne mai slabă și restrictioneaza oarecum consumul de alcool și dulciuri, dar tot mănâncă prea multe proteine în aceasta perioadă.


„Renunță să mănânci resturile de la masa festivă”

Al doilea pas este să renunți la a manca resturile de la masa festivă. Dacă ai 1-3 zile de exces culinar poți să gestionezi rapid situația, dar deja 4-7 zile înseamnă o acumulare reală de kilograme în plus.

Te-ar mai interesa: Ritual pentru îndeplinirea celor mai mari dorințe,...

Deci, oferă restul de mâncare tradițională unei familii nevoiașe, vei face o mare bucurie unor oameni amărâți și îți vei oferi șansa de a te simți bine, fără să îți dai peste cap organismul.

Al treilea pas este să identifici cum te simți și să corelezi asta cu lista de alimente consumate. Ai mâncat carne grasă, dulciuri și alcool și te simți balonat? În cazul asta, primul pas este să te asiguri că ai o digestie corectă și nu te constipi.

Te-ar mai interesa: Cum a renunțat la fumat directoarea Spitalului de ...

Un ceai pentru digestie ușoară, probiotice de bună calitate și un supliment cu enzime digestive te ajută să eliberezi tractul digestiv și să poți începe astfel procesul de slăbire sănătoasă după Paște.

„Un exces alimentar de 2-4 zile înseamnă să munceșți 7-10 zile”

Nu uita să te hidratezi corect, este nevoie de cel puțîn 2 litri de lichide pe zi pentru a menține echilibrul corpului. O slăbire sănătoasă după Paște înseamnă să te hidratezi corect și să corectezi excesul alimentar, eliminând cât mai repede substanțele nesănătoase din organism.

Te-ar mai interesa: Principalele destinații turistice din Europa care ...

Al patrulea pas este să te reapuci de sport

Alternează antrenamente cardio de intensitate moderată cu ore în care lucrezi cu greutăți medii, pentru rezistență. Este important să înțelegi că un exces alimentar de 2-4 zile înseamnă să munceșți 7-10 zile pentru a scăpa de efectele negative ale acestuia.

Concret, daca ai mâncat până la refuz, programează-ți să mergi la sport la fiecare doua zile, făcând antrenamente moderate că intensitate, care durează cel puțîn o oră. Este cel mai eficient mod de a scapă de efectele nesuferite ale supra-alimentarii tradiționale de Paște”, a explicat Cori Grămescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private