miercuri, iunie 29, 2022

Potrivit Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan: „La nivel mondial, aproximativ 1 miliard de oameni au niveluri inadecvate de vitamina D în sânge”.

Deci, de ce este importantă vitamina D?

Vitamina D vă ajută corpul să absoarbă calciul, unul dintre cele mai importante minerale pentru sănătatea oaselor. Deficitul poate provoca boli precum osteoporoza sau rahitismul. De asemenea, vă poate afecta negativ nervii, mușchii și sistemul imunitar.

Te-ar mai interesa: Lipsa acestor vitamine, o cauză ascunsă a durerilo...

De fapt, un simptom comun al deficitului de vitamina D este durerea articulară și de spate. Lăsată netratată, aceasta poate duce la dezvoltarea artritei și slăbirea oaselor.

Alte simptome ale deficitului de vitamina D

Cele mai multe semne ale deficitului de vitamina D pot fi ușor confundate cu alte afecțiuni. Iată o listă de simptome de care trebuie să fii atent:

  • Senzație de arsură la picioare
  •  dezechilibru
  • Somn de calitate scăzută
  • Dureri de picioare
  • Oboseală
  •  predispoziția la infecții

Surse naturale de vitamina D

Cea mai bună sursă de vitamina D este soarele. Ai nevoie doar de 15 minute pe zi cu lumina soarelui naturală.

Cu toate acestea, dacă aveți pielea închisă la culoare, sunteți supraponderal, mai în vârstă sau pur și simplu nu petreceți mult timp la soare, încercați să consumați alimente bogate în vitamina D. Surse excelente includ ouă, ciuperci și somon.

Te-ar mai interesa: Atenție! Această poziție de somn îți distruge sănă...

Alte beneficii ale vitaminei D

Previne afecțiunile cronice

Vitamina D poate proteja împotriva retinopatiei diabetice, a bolii Parkinson și Alzheimer și chiar poate controla epilepsia.

Combate cancerul

Această vitamină ajută la prevenirea cancerului prin încetinirea progresiei celulelor de la stări premaligne la stări maligne. De asemenea, ajută la încetinirea creșterii tumorii.

De fapt, potrivit Cedric F. Garland, Dr. PH, specialist în prevenirea cancerului la Moores Cancer Center de la Universitatea din California, San Diego (UCSD), estimează că 250.000 de cazuri de cancer colorectal și 350.000 de cazuri de cancer de sân ar putea fi prevenite la nivel mondial prin creșterea aportului de vitamina D3.

Te-ar mai interesa: Ce au în comun majoritatea celor care fac cancer p...

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private