Sari la conținut

O femeie a murit înecată, în timp ce era certată de dispecerul 911. „Să vă fie învățătută de minte, să nu mai conduceți prin apă”. VIDEO șocant

Femeie inecata
Sursa foto: NewsLocker
Femeie inecata in timp ce cerea ajutor la 911

O femeie a murit înecată, în timp ce era certată de dispecerul 911. „Să vă fie învățătută de minte, să nu mai conduceți prin apă”. VIDEO șocant

Moartea lui Stevens a făcut știri la nivel național în SUA, când departamentul a lansat înregistrarea unui apel la numărul de urgenţă 911. Debra Stevens, în vârstă de 47 de ani, mai avea doar câteva minute de trăit, dar Donna Reneau, dispecera de serviciu, a părut neîngrijorată și chiar a certat-o pentru că a condus în ape atât de adânci.

În ziua de 24 august 2019, Debra Stevens livra ziare, în oraşul Fort Smith din statul american Arkansas, când SUV-ul în care se afla a fost măturat de pe drum de o inundaţie „apărută din senin“. Speriată și aflată în imposibilitatea de a ieşi din maşină, femeia a efectuat două apeluri: unul către soacra sa şi unul la 911, implorând pentru ajutor.

Ultimul apel disperat al femeii în vârstă de 47 de ani a fost efectuat la 4:38 dimineaţa şi a durat 22 de minute. Operatorul care a preluat apelul la 911 lucra de 5 ani şi îşi dăduse demisia pe 9 august, iar în dimineaţa tragediei era ultima zi la muncă.

O femeie a murit înecată, în timp ce era certată de dispecerul 911

Poliţia din Fort Smith a declarat că a lansat înregistrarea audio a apelului „cu mare reticenţă“, după solicitările din partea presei.

„Înregistrarea conţine ultimele momente ale unei persoane decedate, precum şi interacţiunea dintre ea şi operatorul 911. Şi, în timp ce răspunsul operatorului la acest eveniment extrem de tensionat sună uneori nepăsător, s-au făcut eforturi pentru localizarea şi salvarea doamnei Stevens“, se arată în declaraţie.

Dificultatea femeii de a decrie locul în care se află şi inundaţia au limitat capacitatea salvatorilor de a ajunge la ea, se arată în comunicatul citat de CNN.

„Am o urgenţă – o situaţie de urgenţă severă“, a spus Stevens la 911. „Nu pot ieşi şi sunt speriată de moarte, doamnă. Puteţi, vă rog, să mă ajutaţi?“

Femeia îngrozită i-a repetat dispecerei că va muri înecată. A început să plângă şi a întrebat în mod repetat când vor ajunge echipajele de salvare. A anunţat că nu ştie să înoate şi nu a ştiut să ofere informaţii referitoare la locul exact în care se afla.

„Nu o să muriţi“, i-a răspuns dispecera. „Nu ştiu de ce vă panicaţi … Nu faceţi decât să consumaţi oxigenul, calmaţi-vă“.

Debra Stevens a spus că apa pătrunde în maşină şi că va rămâne fără telefonul ei nou.

„Chiar vă pasă de telefonul nou? Plângeţi pentru viaţa dvs. Cui îi pasă de telefon?, a reacţionat dispecera.

Stevens a explicat că nu a văzut apa pe drum şi că a venit brusc. Femeia continuă să ceară iertare şi anunţă că nivelul apei îi ajunge până la piept. Vede oameni în depărtare care o privesc. „Probabil râd“, spune ea. La un moment dat, spune că îi vine să vomite.

„Ei bine, sunteţi în apă. Puteţi vomita. Nu contează“

Plângând incontrolabil, Stevens i-a cerut dispecerei să se roage împreună cu ea.

„Începeţi dumneavoastră rugăciunea“

„Te rog să mă ajuţi şi să mă scoţi de aici, Doamne“.

Să vă fie învățătură de minte, să nu mai conduceţi prin apă

Din nou, femeia îşi cere scuze dacă pare nepoliticoasă, dar spune că îi este frică.

„Să vă fie învățătură de minte, să nu mai conduceţi prin apă“, a fost reacţia dispecerei.

Stevens insistă să explice că nu a vazut inundaţia, deşi lucra pe acel traseu de 21 de ani, nu a văzut niciodată aşa ceva.

„Nu înţeleg cum de nu aţi văzut. Trebuia să treceţi prin inundaţie. Apa nu a apărut din senin“.

După 15 minute de convorbire, dispecera preia şi alte apeluri la 911 şi încerca să le descrie pompierilor locul în care se afla femeia: „Sunt la telefon cu ea, se panichează“.

Stevens începe să plângă incontrolabil.

„Domnişoară Debbie, va trebui să tăceţi. Puteţi să claxonaţi?“

„Claxonul e mort. Nimic nu mai funcţionează“.

Apoi a anunţat că apa a crescut peste uşa SUV-ului ei. „O, Doamne, ajută-mă, maşina a început să se mişte!“

„Ascultaţi-mă, ştiu, încerc să vă ajut. Ştiu că sunteţi speriată, dar aşteptaţi, trebuie să preiau şi alte apeluri. Nu sunteţi singura care a rămas în apă“.

Stevens începe să ţipe şi spune că nu mai poate respira. „O să mor“

„Domnişoară Debbie, respiraţi foarte bine, pentru că ţipaţi la mine. Aşadar, calmaţi-vă. Ştiu că sunteţi speriată, aşteptaţi“

Din acel moment, Stevens nu mai răspunde.

„Domnişoară Debbie? O, Dumnezeule. Pare că este sub apă“.

Apelul s-a încheiat la 5 dimineaţă.

Echipajele de salvare au reuşit să găsească SUV-ul 58 de minute mai târziu, iar Debbie Stevens a fost găsită fără suflare, potrivit Mirror.

Decizia judecătorilor: dispecera nu a încălcat legea, a fost doar nepoliticoasă

Dispeera din Arkansas nu a fost acuzată penal în urma acuzațiilor că a gestionat greșit un apel cu o femeie care s-a înecat și i-a spus să „tacă” cu doar câteva clipe înainte de a muri. O investigație internă a concluzionat că operatorul Donna Reneau a încălcat politica prin faptul că a fost nepoliticoasă în timpul unui apel din august cu Debbie Stevens, cu puțin timp înainte de moartea ei, dar nu a făcut nimic care ar fi justificat concedierea ei, potrivit Departamentului de Poliție Fort Smith.

„Nici o dovadă de neglijență penală sau activități din partea fostului operator Reneau. De fapt, dovezile arată că, în timp ce operatorul Reneau a vorbit nepoliticos cu doamna Stevens în timpul apelului, ea a ridicat apelul în ordinea importanței la scurt timp după ce a primit-o”, a spus departamentul într-un raport  dat publicității.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.