Sari la conținut

O femeie a născut în timpul unei intervenții chirurgicale pe inimă. Care este starea de sănătate a mamei și copilului

operatie
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

O femeie a născut în timpul unei intervenții chirurgicale pe inimă. Medicii de la King George’s Medical University (KGMU), din India, au efectuat cu succes o intervenție chirurgicală pe inimă și o operație cezariană la o pacientă, în același timp. 

„O procedură atât de complexă pentru o femeie însărcinată a fost efectuată pentru prima dată în Uttar Pradesh, după cunoștințele noastre. Atât mama, cât și nou-născutul sunt sănătoși”, a declarat dr. Sudhir Singh, purtător de cuvânt, KGMU, potrivit presei din India. 

O femeie a născut în timpul unei intervenții chirurgicale pe inimă

Pacienta în vârstă de 27 de ani a intrat în secția de Obstetrică și Ginecologie, ca caz de sarcină la termen cu o boală cardiacă gravă.

Ea a fost trimisă la KGMU de mai multe spitale din Uttarakhand din cauza unei afecțiuni care îi punea viața în pericol cu sarcina. În cea mai mare parte, astfel de paciente își pierd viața în timpul travaliului activ sau după anestezie, deoarece inima lor nu poate tolera proceduri chirurgicale majore.

I s-a refuzat operația de către diferite spitale și a fost trimisă la un centru superior.

Prof. S.K. Singh de la departamentul de chirurgie cardiovasculară și toracică (CVTS) a spus că nașterea unui copil în astfel de condiții a fost o mare provocare.

„A avut șanse mari de deces în timpul nașterii prin cezariana și operația de corecție a inimii. După brainstorming de către o echipă multidisciplinară (obstetricieni, anestezisti cardiaci și chirurgi cardiaci), s-a decis salvarea femeii și a bebelușului ei făcând operație cezariană și operație cardiacă într-o singură ședință”, a mai spus el.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel