sâmbătă, mai 21, 2022

După ce a primit alt ficat, alt pancreas, alt stomac, o parte din intestinul subțire și una din intestinul gros Fatema Al Ansari a adus pe lume prin cezariană o fetiță de 2 kg la un spital din Miami fiind prima pacientă care naște după ce i-au fost transplantate 5 organe.

,,Este cel mai frumos sentiment din lume” declară proaspăta mămică.

Femeia locuiește în Quatar și la 19 ani a fost diagnosticată cu un cheag de sânge într-o venă importantă a intestinului și singura modalitate de vindecare era un transplant.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar. Medic român: Există medicații i...

Medicii spun că deși au mai existat cazuri în care femeile au născut în urma unui transplant sau două, niciodată nu s-au gândit să facă un copil după 5 organe transplantate.  

,,Deși rata de succes  a transplanturilor este foarte mare, iar pacienții au o viață normală în urma unor astfel de intervenții, puțini se hotărăsc să dea naștere unui copil,” spune dr. Thomas Fishbein directorul Insitutului de Transplant din Georgetown.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private