Sari la conținut

O femeie a vrut să știe de ce bebelușul său nu seamănă deloc cu ea. Diagnosticul medicilor a fost ȘOCANT

O femeie a vrut să știe de ce bebelușul său nu seamănă deloc cu ea. Diagnosticul medicilor a fost ȘOCANT

O proaspătă mămică și-a ascultat instinctul care i-a spus că ceva nu era în regulă cu băiețelul ei imediat după ce a născut. La puțin timp, medicii au dat în curând un diagnostic devastator.

O femeie din Marea Britanie care era îngrijorată că nou-născutul ei nu semăna deloc nici cu ea, nici cu tatăl le-a cerut medicilor să facă mai multe analize.

Copilul a fost diagnosticat cu un sindrom cromozomial extrem de rar de deleție cromozomială – o afecțiune care poate provoca anomalii congenitale severe, precum și dizabilități intelectuale și fizice semnificative.

Mum spotted newborn's rare condition when baby looked nothing like her

O femeie a vrut să știe de ce bebelușul său nu seamănă deloc cu ea. Diagnosticul medicilor a fost ȘOCANT

Doyle, în vârstă de 36 de ani, l-a întâmpinat pe copilul Zander în octombrie, dar a spus că este sigură că ceva este neobișnuit de îndată ce l-a ținut în brațe. Zander, nu semăna cu niciunul dintre părinți și avea ochii neobișnuit de umflați, relatează nypost.com.

„Instinctul de mamă” i-a spus că ceva nu este în regulă și a cerut medicilor să facă niște analize. Zander a fost diagnosticat cu o pierdere de cromozomi, o afecțiune atât de rară, încât nici nu se știe cum va fi afectat copilul atunci când va crește.

Hannah nu a reușit să găsească pe nimeni altcineva care are aceeași pierdere de cromozomi ca și fiul ei.

Vorbind despre momentele de după nașterea lui, femeia a spus:

„Când l-am ținut în brațe, am simțit că e diferit de ceilalți copii ai mei și am știut imediat că ceva nu e în regulă. Când m-am uitat la ochii lui, erau foarte umflați și semănau puțin cu migdalele.

Cred și acum că încerca să-mi spună ceva, pentru că ochii lui arată cu totul altfel acum. Seamănă foarte mult cu tatăl său, dar când s-a născut el arăta foarte diferit. Instinctul meu mi-a spus că ceva e diferit când s-a născut el și mă bucur că mi-am ascultat acel instinct”, a spus Hannah.

Nu se știe ce efecte va avea boala asupra copilului

Femeia spune că, în ciuda bolii sale, Zander – acum în vârstă de 10 săptămâni – este un „bebeluş fericit”. Cu toate acestea, părinții și medicii nu pot decât să aștepte să vadă cum va fi afectat copilul.

„Acesta este cel mai greu lucru, deoarece cu orice altă afecțiune medicală există mai multe răspunsuri. Nu am găsit nimeni altcineva cu aceeași ștergere de cromozomi, așa că nu există nici măcar un termen de comparație. S-ar putea să nu aibă niciun impact asupra lui, dar nu știm nimic și acesta e cel mai greu lucru”, spune Hannah.

„Uneori trebuie să recunosc că poate ar fost mai bine să nu fi știut asta. Dar îmi dau seama că e mai bine să știu, ca să-l pot înțelege dacă există dificultăți, așa că vreau să cresc conștientizarea asupra acestei afecțiuni, astfel încât alți copii să fie mai bine înțeleși”, adaugă ea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel