Sari la conținut

Semne șocante că ar putea exista un cheag de sânge în artere. Acționează înaintea producerii unui atac de cord

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Semne șocante că ar putea exista un cheag de sânge în artere. Fie că este o consecință a unui Covid Lung sau un rezultat al unor stiluri de viață proaste sau al antecedentelor familiale, atacurile de cord sau orice eveniment cardiac nu sunt niciodată binevenite.

S-au dus vremurile în care infarcturile apăreau doar la vârstnici. Recent, invocând o creștere șocantă a cazurilor, #heartatack a început să aibă tendință pe Twitter, în care internauții au distribuit videoclipuri din astfel de incidente în care oamenii sunt văzuți prăbușindu-se în timp ce merg pe stradă sau făceau exerciții la sală.

Prin urmare, este esențial să fim siguri dacă există sau nu cheaguri de sânge în artere. Cunoașteți semnele revelatoare dacă există sau nu cheaguri de sânge.

Ce este atacul de cord

Un atac de cord este o urgență medicală în care fluxul de sânge și oxigen către inimă sunt întrerupte din cauza blocării uneia dintre artere. Din cauza lipsei de oxigen, mușchii inimii încep să moară și poate fi mortal dacă nu este tratat sau tratat bine la timp.

Cheagurile de sânge se formeazăca mecanism natural de apărare al organismului pentru a opri sângerarea atunci când are loc o tăietură sau o rănire. Dar acestea ar trebui să se dizolve bine în timp – atunci când cheagurile de sânge sunt mai mari decât în mod normal și nu se dizolvă, ar putea exista riscul unei crize cardiace, cum ar fi atac de cord sau accident vascular cerebral.

Semnele cheagurilor de sânge în artere

Cheagurile de sânge din artere sunt cunoscute și sub denumirea de cheaguri arteriale și acestea pot fi dăunătoare sănătății dacă nu sunt tratate bine la timp. Citiți mai departe pentru a afla semnele acestei afecțiuni potențial fatale:

1. Culoarea pielii albăstruie, roșiatică: Dacă un cheag de sânge se blochează în venele brațelor sau picioarelor, acesta se poate manifesta sub formă de pete albăstrui, roșiatice pe piele. Un cheag poate face pielea să pară moale sau palidă.

2. Umflare inexplicabilă: Atunci când un cheag obstrucționează fluxul de sânge în organism, poate duce la acumulare în vasele de sânge și umflare.

3. Durere toracică bruscă și intensă: Durerea toracică bruscă și intensă ar putea însemna că un cheag de sânge s-a rupt sau este pe cale să vă provoace un atac de cord.

Care sunt simptomele unui atac de cord

Când apare sau este pe cale să se întâmple un atac de cord, pacienții pot prezenta următoarele simptome:

1. Dureri în piept

2. Durere la unul sau ambele brațe

3. Durere în maxilare

4. Dificultăți de respirație

5. Arsuri la stomac

6. Dificultăți de respirație – poate însemna că cheagul este blocat în plămâni

7. Transpirații reci

8. Leșin

9. Inimă de cursă

10. Palpitații

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel