Sari la conținut

O femeie pretinde că și-a albit dinții cu șampon. Ce spun specialiștii

O femeie care pretinde că își albește dinții cu șampon spune că până și dentistul ei crede că arată uimitor. Cu toate acestea, un expert i-a sfătuit pe alții să nu urmeze exemplul ei

În mod normal, șamponul toner este folosit pentru a elimina tonurile nedorite de gălbui din părul decolorat și cu șuvițe, dar Saskia Ward susține că șamponul mov pe care îl spumează pe dinți în majoritatea nopților înainte de culcare o lasă cu un zâmbet strălucitor până se trezește.

O femeie pretinde că și-a albit dinții cu șampon. Ce spun specialiștii

Tehnicianul de unghii în vârstă de 24 de ani spune că primește în mod regulat complimente pentru dinții ei strălucitori și susține că până și dentistul ei a rămas impresionat în timpul unui control recent.

Un videoclip TikTok care o arată pe Saskia împărtășindu-și pontul a înregistrat peste 100.000 de vizualizări, iar fani uimiți sunt dornici să-l încerce și ei.

După ce a văzut o reclamă pentru pastă de dinți violet, Saskia a refuzat să accepte că nu era făcută din același material ca șamponul ei violet, determinând astfel experimentul ei neobișnuit de frumusețe.

„Mi-am pus un pic pe periuța de dinți și m-am rugat ca dinții să nu devină violet. Am fost recent la dentist la un control și nu mi-a dat decât laude pentru cât de uimitor arătau dinții mei. Primesc o mulțime de comentarii la ieșirile despre cât de albi sunt. Șamponul violet nu are un gust grozav, dar frumusețea te face să faci niște lucruri sălbatice și sunt pregătit pentru orice”, a spus Saskia.

Șamponul violet este folosit de obicei ca o modalitate de a tonifica părul blond și conține pigmenți violeti zdrobiți pentru a ajuta la neutralizarea tonurilor arămii sau galbene. Saskia are fatete compozite pe deasupra dinților ei reali, dar crede că trucul ar funcționa și pentru dinții naturali.

Sfatul experților: „Șamponul nu are ce căuta în gură”

Cu toate acestea, un expert a avertizat că acest truc ar putea „face mai mult rău decât bine” și i-a îndemnat pe oameni să nu accepte sfaturi dentare de la oameni de pe rețelele sociale.

Dr. Khaled Kasem, ortodont șef la serviciile stomatologice Impress, a avertizat pe alții să nu urmeze exemplul tinerei influencerițe, avertizând că „șamponul nu ar trebui să se apropie de gura ta”.

„Internetul este plin de modalități extreme de a vă albi dinții acasă, unii afirmând că șamponul violet este calea de urmat. Ideea din spatele ei este că nuanța violetă anulează tonurile de galben găsite în dinții tăi, creând un efect de albire instantaneu, dar temporar.

Nu ar trebui să fie o surpriză când spunem că șamponul nu ar trebui să se apropie de gura ta. Nu numai că ingerarea șamponului poate avea implicații grave pentru sănătatea ta, dar nici nu are efectele dorite, așa că devine inutilă!”, a spus dr. Kasem, potrivit Mirror

Expertul a avertizat că trucurile de pe Internet fac mai mult rău decât bine și nu sunt de de luat în seamă.

 „Ingredientele din șampon nu vor îndepărta pete adânci care fac dinții tăi să se îngălbenească și vor face mai mult rău decât bine. La fel ca sănătatea obișnuită, nu ar trebui să primiți sfaturi stomatologice de pe rețelele sociale care nu sunt calificate să le ofere.

Aceste trucuri pot fi periculoase și pot provoca deteriorarea smalțului dinților, ceva ce, din păcate, nu poate fi anulat. Dacă sperați să obțineți un zâmbet mai strălucitor și mai alb, cel mai bine este să consultați un medic stomatolog, deoarece nu numai că va fi mult mai eficient, ci și mai sigur.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel