Sari la conținut

Orice șampon te irită? Iată cum îți speli părul fără să îl folosești! Secretul Mirelei Vescan

Șamponul pare, în prezent, un produs fără de care nu am putea trăi. Cu toate acestea, câteva persoane au un adevărat ghinion în privința șamponului și nu pot găsi unul destul de bun pentru nevoile personale.

Dacă te confrunți adesea cu sensibilitate din cauza șamponului sau pur și simplu vrei să renunți la chimicalele din produs, poți renunța cu încredere la șampon!

Mirela Vescan, renumit make-up artist din România, dezvăluie pe propriul blog faptul că nu a mai utilizat șampon de aproximativ 8 ani.

A descoperit, din greșeală, o metodă de spălare a părului care diminuează sensibilitatea scalpului și grănește părul în profunzine.

Cum a descoperit metoda fără șampon?

„Am la activ mai mult de 8 ani de când folosesc șampon doar la coafor când mă vopsesc. Doresc să povestesc exact cum am ajuns să renunț la șampon.

Plecam în vacanță la mare și în dimineața respectivă m-am dus eu frumos la Laurent Tourette la salon ca să mă pregătească de vacanță. Am plecat de la salon cu părul perfect pregătit și în drum spre mare îmi propuneam eu mie să am grijă să nu mă ud cumva cu apă de mare ca să rămân așa aranjată frumos măcar o zi..,două.

Dar ce să vezi, la mare era o zi superbă, cu valuri minunate și m-am dus direct sub ele, m-am bălăcit cu dor, am înotat, am făcut tumbe în apă…până seara. La duș mi-am adus aminte de Laurent cu oarecare sentiment de vinovăție, după aceea m-am gândit că am pe păr doar apă de mare așa că am pus doar balsam, fără șampon.

Părul a răspuns foarte bine așa că aproape 3 săptămâni am folosit seara doar balsam pe păr și m-am simțit foarte bune. Părul meu era lucios, hidratat, sănătos, am pus asta pe seama vacanței, a aerului marin, a umidității din aer.

A trecut vacanța și am ajuns acasă, la duș am folosit șampon și instant am simțit că părul se strânge pe cap, mi s-a încins scalpul și simțeam că ceva nu este în regulă. Eu aveam doar șampoane de calitate și una peste alta le-am încercat pe toate. Îmi amintesc cum mergeam eu la New York prin cele mai de nișă buticuri ca să caut șamponul minune.

Mi-am dat seama că șamponul a declanșat situația asta de disconfort și am hotărât să funcționez ca în vacanță, doar cu tone de balsam, cu măști pentru păr, cu serum-uri, cu uleiuri, le-am trecut în ordinea în care le folosesc”, a explicat Mirela Vescan.

Cum arată rutina fără șampon?

„Cum fac de fapt

Ca primă etapă…ud normal părul

Aplic balsam, mult, masez, limpezesc
Aplic iar balsam, pieptăn părul, e o etapă normală asta; am un pieptăn cu dinți rari, limpezesc
Aplic masca pe păr, masez, stau câteva minute
Fac duș, gomaj pe corp, d-astea
Limpezesc părul…este ușor, curat, hidratat, minunat
Am un fel de căciulă din prosop, o fixez pe cap
Dau jos căciula din prosop cam după 15 minute
Aplic pe păr un ser de păr sau un ulei-gel, după chef
Vara nu folosesc uscătorul pentru păr, doar iarna

Rezultate?
Părul este hidratat, curat, suplu, regenerat complet, nu mai cade nici un fir, crește frumos, dacă vreau să-l întind și nu sunt la Laurent, folosesc peria rotativă.

Avantaje: pot să mă spăl pe cap așa când vreau, zilnic sau la 7 zile, după chef și părul este sănătos”, a dezvăluit Mirela Vescan.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel