Categories: Ştiri sănătate

O femeie susține că a făcut cancer după ce a fost la manichiură

O femeie susține că a făcut cancer după ce a suferit o tăietură în timp ce își făcea manichiura. Imaginați-vă că mergeți la o sesiune de îngrijire corporală, ca de exemplu, manichiura, dar ieșiți cu o criză de sănătate gravă.

Printr-o întorsătură nefericită a evenimentelor, o femeie din SUA a dezvoltat o formă ucigașă de cancer sub unghii, după ce manichiurista ei a avut probleme cu o cuticulă.

Grace Garcia a mers la manichiură și, după ce a trecut printr-o ședință deosebit de agresivă cu cuticula, mai târziu, a observat o veziculă, cu care a mers la control. În urma analizelor medicale, Grace, mama a trei copii, a fost diagnosticată cu o formă de cancer de piele non-melanom.

O femeie susține că a făcut cancer după ce a fost la manichiură

După programarea la unghii, ea a observat că o durea foarte mult degetul, după ce s-a format o veziculă pe cuticulă. Degetul drept nu s-a vindecat complet timp de trei luni și apoi a observat că ceva nu este în regulă.

„Probabil că a folosit instrumentul pe o persoană anterioară. Nu am nici o idee. A încolțit, oricare ar fi fost lucrul pe mâna mea. … A apărut”, a spus ea pentru today.com într-un interviu. „Părea un neg și îmi zic: „Ce naiba este asta?” ea a adăugat.

Spre surprinderea ei, salonul a spus că manichiurista a fost deja concediat din cauza mai multor reclamații ale altor clienți. „M-am supărat și m-am întors și le-am spus că doamna m-a tăiat și încă mă deranjează degetul. Ei au spus: „Oh, am concediat-o după multe plângeri. Asta a fost”, a spus ea.

După ce a consultat un dermatolog care a trimis-o să facă o biopsie a degetului rănit, ea a fost diagnosticată cu carcinom cu celule scuamoase – o formă de cancer de piele non-melanomic.

Grace a fost tratată de un doctorul Teo Soleymani care a dezvăluit că cancerul a fost cauzat de virusul papiloma uman (HPV) și este posibil ca manichiura să fi declanșat dezvoltarea cancerului. Expertul a mai spus că, deși cancerele de unghii cauzate de HPV erau rare, cazurile par acum să fie în creștere.

„Aproape fiecare persoană care s-a confruntat cu această problemă la degete sau la unghii a fost diagnosticată cu HPV”, a spus doctorul, potrivit The Sun.

Care sunt simptomele cancerului de piele

Cancerul de piele este una dintre cele mai frecvente forme de boală din lume, iar cele non-melanomice se dezvoltă lent în straturile superioare ale pielii.

Simptomele sunt:

  • O bucată de plasture decolorat pe piele care durează câteva săptămâni și progresează în timp
  • Excrescențe roșii, ferme, care se dezvoltă în vezicule
  • Piele plată și solzoasă

Recent Posts

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj. In această după-amiază…

2 ore ago

HOROSCOP cu Camelia Pătrăşcanu. Un „tren planetar” va lovi mai multe ZODII în zilele următoare

Astrologul Camelia Pătrășcanu a făcut previziunile astrale pentru perioada următoare. Multe zodii sunt influenţate de…

2 ore ago

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic. Apar noi informații cu…

3 ore ago

Când și cum poți să retragi banii din Pilonul 2 de pensie

Pilonul 2 de pensie reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de pensii din…

3 ore ago

Pericardita sau „apa la inimă”

Pericardita reprezintă inflamația și iritarea pericardului, numele dat membranei care învelește inima. Acest țesut de forma…

3 ore ago

Ce poţi să faci cu OUĂLE rămase de la sărbătorile pascale. 6 REŢETE savuroase

După sărbătorile Pascale, mulți dintre noi rămân cu o mulțime de ouă fierte neconsumate. În…

4 ore ago

Citeste si: