Sari la conținut

O femeie susține că a făcut cancer după ce a fost la manichiură

O femeie susține că a făcut cancer după ce a suferit o tăietură în timp ce își făcea manichiura. Imaginați-vă că mergeți la o sesiune de îngrijire corporală, ca de exemplu, manichiura, dar ieșiți cu o criză de sănătate gravă.

Printr-o întorsătură nefericită a evenimentelor, o femeie din SUA a dezvoltat o formă ucigașă de cancer sub unghii, după ce manichiurista ei a avut probleme cu o cuticulă.

Grace Garcia a mers la manichiură și, după ce a trecut printr-o ședință deosebit de agresivă cu cuticula, mai târziu, a observat o veziculă, cu care a mers la control. În urma analizelor medicale, Grace, mama a trei copii, a fost diagnosticată cu o formă de cancer de piele non-melanom.

Grace Garcia, 50, from near Los Angeles, says that she got cancer after a nail technician cut off a piece of her nail. She was eventually diagnosed with stage 1 squamous cell carcinoma

O femeie susține că a făcut cancer după ce a fost la manichiură

După programarea la unghii, ea a observat că o durea foarte mult degetul, după ce s-a format o veziculă pe cuticulă. Degetul drept nu s-a vindecat complet timp de trei luni și apoi a observat că ceva nu este în regulă.

„Probabil că a folosit instrumentul pe o persoană anterioară. Nu am nici o idee. A încolțit, oricare ar fi fost lucrul pe mâna mea. … A apărut”, a spus ea pentru today.com într-un interviu. „Părea un neg și îmi zic: „Ce naiba este asta?” ea a adăugat.

Spre surprinderea ei, salonul a spus că manichiurista a fost deja concediat din cauza mai multor reclamații ale altor clienți. „M-am supărat și m-am întors și le-am spus că doamna m-a tăiat și încă mă deranjează degetul. Ei au spus: „Oh, am concediat-o după multe plângeri. Asta a fost”, a spus ea.

După ce a consultat un dermatolog care a trimis-o să facă o biopsie a degetului rănit, ea a fost diagnosticată cu carcinom cu celule scuamoase – o formă de cancer de piele non-melanomic.

Grace a fost tratată de un doctorul Teo Soleymani care a dezvăluit că cancerul a fost cauzat de virusul papiloma uman (HPV) și este posibil ca manichiura să fi declanșat dezvoltarea cancerului. Expertul a mai spus că, deși cancerele de unghii cauzate de HPV erau rare, cazurile par acum să fie în creștere.

„Aproape fiecare persoană care s-a confruntat cu această problemă la degete sau la unghii a fost diagnosticată cu HPV”, a spus doctorul, potrivit The Sun.

Care sunt simptomele cancerului de piele

Cancerul de piele este una dintre cele mai frecvente forme de boală din lume, iar cele non-melanomice se dezvoltă lent în straturile superioare ale pielii.

Simptomele sunt:

  • O bucată de plasture decolorat pe piele care durează câteva săptămâni și progresează în timp
  • Excrescențe roșii, ferme, care se dezvoltă în vezicule
  • Piele plată și solzoasă

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel