Sari la conținut

O fetiță de doar 4 ani a murit de septicemie, după mai multe diagnostice greșite. Părinții vor dreptate: Era specială, iubea viața, îi plăcea să ajute oamenii

O fetiță de doar 4 ani a murit de septicemie, după mai multe diagnostice greșite. Părinții vor dreptate: Era specială, iubea viața, îi plăcea să ajute oamenii

Nimic și nimeni nu poate alina durerea părinților care și-au pierdut un copil. Iar durerea este cu atât mai sufocantă cu cât moartea copilului este mai nedreaptă.

Părinții unei fetițe de patru ani, Eva Hayden, din Kirkby, un orășel din nord-vestul Angliei, i-au adus un ultim omagiu, după ce aceasta a murit de septicemie, în urma mai multor „oportunități ratate” de a primi un diagnostic corect de la spitalele unde fusese dusă.

It's the worst pain': How Eva, 4, died of sepsis after hospitals failed to tell parents about blood disorder

O fetiță de doar 4 ani a murit de septicemie, după mai multe diagnostice greșite

Povestea micuței Eva este tulburătoare și dureoasă. Fetița a fost transportată prima dată la camera de gardă a unui spital din Liverpool, după ce s-a prăbușit la podea.

În ciuda celor mai bune încercări ale tatălui ei și ale paramedicilor de a o resuscita, fata a murit.

„Ne amintim de Eva ca fiind o fetiță atât de grijulie și în scurta ei viață i-a plăcut să ajute oamenii. Chiar și la creșă, când era o fetiță care se chinuia să se așeze, Eva a luat-o sub aripa ei până în punctul în care fetița intra în creșă doar când Eva era acolo. Știu că Eva nu și-ar dori să i se întâmple asta unui alt copil. Era specială și așa ne amintim de ea, ca un cadou special pentru o perioadă scurtă de timp”, a spus mama fetiței, Michelle, în vârstă de 50 de ani, potrivit dailymail.com.

Micuța Eva dezvoltase pentru prima dată o infecție la piciorul stâng în octombrie 2019, când a fost internată la Spitalul General Districtual Ormskirk. A fost transferată la Alder Hey și a fost externată cu o reţetă de antibiotice orale pe data de 23 octombrie. Analizele de sânge au arătat că avea neutropenie, dar, cu toate acestea, nu au fost efectuate prea multe teste la vremea respectivă pentru a vedea ce are mai exact micuţa.

Dar în ianuarie anul următor, a făcut febră și a avut o erupție pe cea mai mare parte a corpului și dureri la picioare când mergea. A fost dusă Kirkby, unde familia a fost sfătuită să o ducă direct la Alder Hey, însă la scurt timp a fost din nou externată.

Din păcate, cu doi ani în urmă, pe 10 ianuarie, mama ei a plecat să lucreze în tura de noapte, iar în dimineața următoare starea Evei s-a deteriorat. Tatăl ei, Ged, nu a putut-o resuscita, iar moartea ei a fost confirmată în jurul orei 7 dimineața, pe 11 ianuarie. A reieșit că Eve făcuse septicemie.

Părinţii vor dreptate

Părinții micuței Eva vor dreptate pentru fiica lor.

„Dacă am fi știut, am fi făcut tot posibilul pentru a ne asigura că fetița noastră primește tratamentul potrivit. Este foarte greu de crezut că un medic nu s-a aşezat ca să discute despre asta cu noi și despre cum ar fi putut fi lucrurile atât de diferite. Nu ne vine să credem cât de greşită a fost atitudinea spitalelor”, a mai spus mama micuței.

Rachael Heyes, un avocat specializat, care se ocupă de cazul legal al familiei, a declarat:

„Este absolut uluitor că un copil mic cu o afecțiune atât de gravă a putut primi o îngrijire atât de proastă. Eva era o fetiță care iubea viața și s-a bazat pe personalul spitalului pentru a o ține în siguranță și pentru a se asigura că primește toată îngrijirea de care avea nevoie”.

Spitalele și-au cerut scuze părinților Evei pentru ”comunicarea proastă”, după ce un medic legist a cerut schimbări în practicile lor pentru a preveni viitoarele decese. Cauza oficială a morții Evei a fost sepsisul și hipoplazia măduvei osoase. Ancheta este în curs de desfăşurare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel