Sari la conținut

Anunț important pentru pacienții internați și vizitatorii acestora! Se schimbă toate regulile de luni, 9 ianuarie! Cum se va realiza accesul în spitale?

holurile spitalului
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Spital

Începând cu data de 9 ianuarie 2023, în contextul creșterii numărului de pacienți cu viroze respiratorii, spitale încep, rând pe rând, să interzică vizitarea pacienților internați.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Fogolyan Kristoff” din Sfântu Gheorghe a luat decizia de a interzice, începând de luni, vizitarea pacienţilor internaţi în şase secţii, pe fondul creşterii numărului de infecţii respiratorii.

Potrivit unui anunţ postat vineri pe pagina de Facebook a instituţiei, vizitele se suspendă pe termen nelimitat pentru a se evita răspândirea gripei şi virozelor respiratorii.

„Începând de luni, 9 ianuarie, vizitarea pacienţilor internaţi în secţiile Pediatrie, Neurologie Pediatrică, Psihiatrie Pediatrică, Boli Infecţioase Copii, Neonatologie şi Obstetrică se suspendă pe perioadă nedeterminată. Decizia a fost luată pe fondul creşterii numărului de cazuri de infecţii respiratorii la nivelul judeţului Covasna”, precizează conducerea Spitalului Judeţean.

Conducerea Spitalului Municipal „dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a decis de asemenea să suspende programul de vizite pentru secţiile de risc, începând cu 7 ianuarie, în contextul alertei epidemiologice generată de creşterea cazurilor de gripă, a informat vineri unitatea medicală.

Secţiile în care programul de vizite va fi suspendat sunt cele de Boli infecţioase, Pneumologie, Oncologie, Terapie Intensivă Coronariană, Pediatrie, Nou-Născuţi, Cronici şi ATI. La secţia ATI, medicul şef de secţie poate aproba accesul aparţinătorilor în cazurile critice ale bolnavilor, se precizează pe pagina oficială a spitalului.

Pentru restul secţiilor din spital va fi permis accesul unui singur vizitator la un pacient, timpul fiind limitat la maxim 15 minute, cu obligativitatea purtării echipamentului de protecţie, ce va fi asigurat de către unitatea medicală.

Spitalul Municipal Hunedoara este unul dintre cele mai mari din judeţ, are 640 de paturi şi deserveşte circa 100.000 de locuitori din oraş şi din localităţile arondate.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, joi – 5 ianuarie, că nu intenționează să introducă noi restricții în actualul context epidemiologic. Astfel, nu a fost declarată epidemia de gripă, ci o stare de alertă epidemică pentru gripa sezonieră pentru care s-a emis o serie de recomandări.

 

Măsurile de protecție recomandate la nivelul unităților sanitare

  • Realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru personal, cu recomandarea de izolare voluntară la domiciliu a celor cu simptome respiratorii
  • Purtarea echipamentului de protecție (măști, mănuși, halate) de către personalul medical și alte persoane care intră în contact cu pacienții
  • Adaptarea programului de vizită al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice, pe baza analizei de risc efectuate de către DSP
  • Asigurarea stocurilor de antivirale, în special de către spitalele care internează cazuri de infecții respiratorii acute
  • Instituirea terapiei antivirale specifice imediat după internare la pacienții care prezintă simptome specific cu gripei
  • Continuarea vaccinării antigripale a personalului medico-sanitar și auxiliar
  • Refacerea, după caz, a stocurilor de echipamente de protecție, antiseptice și dezinfectante
  • Respectarea protocoalelor de management al cazului de gripă, al contacților și al focarelor de îmbolnăvire

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel