Sari la conținut

O fostă jurnalistă, noua consilieră a ministrului Sănătății. „Am fost martor la adevărate miracole”

O fostă jurnalistă, noua consilieră a ministrului Sănătății. „Am fost martor la adevărate miracole”

O jurnalistă de televiziune, care s-a ocupat de domeniul sănătății timp de aproape 10 ani, a devenit de două săptămâni consilierul ministrului Sănătății. Este vorba de Emanuela Schweninger, care a anunțat pe pagina sa de Facebook, că, începând din luna decembrie 2021, a devenit consiliera ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

O fostă jurnalistă, noua consilieră a ministrului Sănătății. „Am fost martor la adevărate miracole”

„Luna asta s-ar fi împlinit zece ani de când spun povești pe care le aflu. Au fost aproape zece ani pe care nu-i măsor în zile. Ci în mii de oameni pe care i-am întâlnit și care și-au deschis sufletele în fața mea și au acceptat să împărtășesc frânturi din viețile lor cu milioane de telespectatori.

În interviuri luate medicilor care au luptat pentru pacienții lor și au avut curajul să spună adevărul. În telefoane în care mi s-au spus informații prețioase. În subiecte care s-au transformat apoi în știri preluate de restul presei. În întrebări incomode adresate. Sau simple. Dar care au dat Știrea! În echipele din redacție și de pe teren. Și în lacrimi de durere pentru bolnavii care au fost nevoiți să treacă prin situații greu de imaginat.

Și care uneori au produs schimbarea. Doamne, ce ani minunați! Câți copii am avut privilegiul să țin în brațe deși nu erau ai mei. De fiecare dată când deschideam ușa unui salon și vedeam micuții venind spre mine simțeam că ce fac eu nu e doar o profesie.

Am fost martor la adevărate miracole și am văzut cum efectiv Dumnezeu lucrează prin mâinile medicilor astfel încât viața să continue când nu mai e nicio speranță. Un privilegiu! Asta a însemnat pentru mine să fiu reporter care se ocupă de Sănătate!

De două săptămâni sunt consiliera Ministrului Sănătății. Și sunt sigură că și de data asta voi da ce e mai bun din mine!”, este mesajul Emanuelei Schweninger.

O Fostă Jurnalistă De Televiziune A Devenit Consilier Al Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila | Libertatea

Cine este, Emanuela Schweninger, noul consilier al ministrului Sănătății

A fost reporter la Realitatea TV, Prima TV, TVR și Antena 1. Născută pe 4 august 1987, Ema Schweninger a absolvit Facultatea de Filosofie la Universitatea din Bucureşti în 2009 și a debutat în televiziune la TVR încă din 1998, când a prezentat știrile pentru copii la postul public.

S-a ocupat de domeniul Sănătate timp de aproape 10 ani, numai în televiziune.

  • În perioada iunie 2012-septembrie 2016 a fost reporter la Realitatea TV
  • În perioada septembrie- decembrie 2016 a lucrat la Prima TV
  • Între decembrie 2016-decembrie 2019 a revenit la TVR ca jurnalist la departamentul de știri,
  • Din decembrie 2019 și până în decembrie 2021 a lucrat ca reporter la Observator – Antena 1.

Reamintim că Emanuela Schweninger este jurnalista pe care, în anul 2018, sefa TVR Doina Gradea a jignit-o cu apelativul „cap de porc” pentru ca i-a pus intrebari incomode primarului general al Bucurestiului Gabriela Firea.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel