Sari la conținut

O mamă și-a pierdut primul copil după vizite și apeluri repetate la maternitate. ‘Doctorii m-au făcut să mă simt exagerat de dramatică – câteva ore mai târziu, copilul meu s-a născut cu leziuni cerebrale și a murit’

O mamă și-a pierdut primul copil după apeluri și vizite repetate la maternitatea unui spital atunci când a intrat în travaliu, potrivit unei anchete.

Nicole Ditchfield a declarat în cadrul anchetei că a fost făcută să se simtă „prea dramatică” de către personalul medical, relatează Manchester Evening News.

Fiul ei Luca a murit în urma unei leziuni cerebrale grave, pe care familia o pune pe seama lipsei de oxigen înainte de naștere.

O anchetă privind tragedia a auzit că domnișoara Ditchfield a vizitat de două ori maternitatea, dar i s-a spus să meargă acasă.

Mai mult, mama a susținut că a sunat de 13 ori fără răspuns la unitate, în timp ce contracțiile sale deveneau tot mai puternice, i se făcea rău și începea să sângereze.

„Era primul meu copil”

Vorbind cu medicul legist Chris Morris, mama a spus: „Am fost făcută să mă simt ca și cum aș fi fost un pic dramatică, deoarece era primul meu copil.”

În timpul celei de-a treia vizite la unitate, moașele s-au străduit să detecteze bătăile inimii copilului, ceea ce a dus la o operație cezariană de urgență.

Bebelușul a suferit leziuni cerebrale, iar părinții săi au luat decizia sfâșietoare de a-l deconecta de la aparate.

A murit la 24 ianuarie 2022, la 24 ianuarie, în maternitatea Spitalului General Tameside, la o zi după naștere.

Domnișoara Ditchfield, un administrator de afaceri din Ashton-under-Lyne, a raportat o sarcină normală și sănătoasă și se afla la termen când a intrat în travaliu în ianuarie 2022.

Părinții au declarat luni la Stockport Coroners’ Court că au avut o vizită „liniștitoare” la maternitate pe 7 ianuarie, când o scanare a arătat că Luca „se mișca bine”.

Mama a fost programată pentru o inducție pe 24 ianuarie, dar a sunat la unitate la ora 6.45 pe 22 ianuarie, deoarece credea că a intrat în travaliu.

A fost sfătuită să încerce să doarmă

Domnișoara Ditchfield a spus că a fost sfătuită să încerce să doarmă sau să facă o baie și să ia paracetamol pentru durere, potrivit anchetei.

Cu toate acestea, contracțiile au continuat să revină, așa că a sunat din nou la unitate și a fost sfătuită să nu mai sune până când contracțiile nu aveau loc la fiecare patru minute.

Ea a sunat din nou și a raportat, de asemenea, pierderea de sânge, fapt pentru care i s-a spus să vină la spital.

La unitate, personalul i-a spus că „totul este în regulă” și i s-a spus să raporteze doar atunci când contracțiile apar la fiecare trei minute timp de cel puțin o oră.

Acasă, noile simptome, inclusiv starea de rău, ruperea apei și contracțiile continue au determinat-o să sune la unitate și să se prezinte din nou, dar „moașa nu părea să creadă” că i se rupsese apa, iar mama a fost trimisă înapoi acasă, a declarat domnișoara Ditchfield în cadrul anchetei.

Domnișoara Ditchfield a spus că apoi a jurat să aștepte până când avea contracții la fiecare trei minute înainte de a suna din nou la unitate, deoarece nu a vrut să „deranjeze moașele”, chiar dacă până atunci contracțiile erau „foarte dureroase”.

13 apeluri telefonice fără răspuns la maternitate

În ziua următoare, ancheta a auzit că mama a dat 13 apeluri telefonice fără răspuns la maternitate, fiind din ce în ce mai îngrijorată, scrie Express.

„În cele din urmă am reușit să dau de ea, dar mi s-a spus că nu părea că sunt în travaliu activ”, a declarat ea la audiere. „Am fost făcută să cred că sunt prea dramatică”.

Mama a mers apoi la maternitate, unde o moașă care a încercat să înregistreze ritmul cardiac al bebelușului a văzut că „numerele de pe aparat scădeau”.

Domnișoara Ditchfield a fost transportată de urgență la o cezariană de urgență, dar bebelușul suferise leziuni cerebrale din cauza lipsei de oxigen și a fost nevoie de 40 de minute pentru a-l resuscita.

Medicii și-au cerut scuze și au spus că „nu au putut face mai mult”, iar cuplul a luat „decizia îngrozitoare” de a-l scoate pe Luca de la ventilație.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.