Sari la conținut

O mănăstire, nou casă pentru bătrânii cu pensii foarte mici. Unde se află locul sfânt

azil
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
pensii mici

Nou aşezământ sfânt pentru bătrânii cu pensii foarte mici. La mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului” din Sânmărtinu de Câmpie, doi călugări doresc să construiască un aşezământ pentru bătrânii cu pensii foarte mici care nu sunt primiți la alte aziluri din cauza veniturilor mici. Stareţul Teodul Libeg spune că  900 de lei sunt suficienți să întreţii un om.

Stareț: dacă tot îmi aduc oamenii daruri, eu ce să fac cu ele…

Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului” din Sânmărtinu de Câmpie, administrată de doi călugări, care primeşte anual zeci de mii de pelerini, oferă o masă caldă celor ce participă duminica la Liturghie. Mai mult,  va construi un aşezământ pentru bătrânii cu pensii mici, cum sunt cele de agricultori, care nu sunt primiţi de alte aziluri din cauza veniturilor modeste pe care le au, spune starețul Teodul Libeg.

Mănăstirea Sf. Avvakum
Sursă foto: ProTV Chișinău

Azil nou pentru bătrânii cu pensii mici

„Suntem doar doi oameni, dar avem o colaborare foarte bună cu credincioşii care vin aici şi mi-s de mare ajutor. Vin, mă ajută să facem masă de obşte şi dăm la creştinii care vor să mănânce câte o caserolă cu sarmale, cu pâine, cu cozonac…”, spune starețul mănăstirii.

10.000 de oameni primesc mâncare de la mănăstire

„La Sfânta Mărie, până la 10.000 de oameni primesc mâncare de la mănăstire şi sigur că nu poţi să faci asta dacă nu ai colaboratori şi femei care să gătească. Ca să se construiască relaţiile bune între oameni, ei trebuie să lucreze laolaltă. Eu le spun ce trebuie, cum trebuie, iar ele vin şi fac. Mă ajută bărbaţi, mă ajută femei, mă mai ajută şi copiii atunci când vindem obiecte bisericeşti, cărţi. Deci aşa se face, cu oameni şi numai aşa se poate construi o societate cu relaţii bune şi trainice, cum zicem noi, o comunitate şi comuniune. Comuniunea nu se construieşte cu discursuri, nu s-a construit niciodată cu discursuri, e vorba de fapte. (…)”, mai spune acesta.

Teodul Libeg: Azil de bătrâni care nu sunt primiţi în alte aziluri

„Acum vreau să fac un azil de bătrâni care nu sunt primiţi în alte aziluri. Nu vedeţi că ţăranii ăştia săraci a noştri au pensiile de 900 de lei, cei care lucrau la colectiv? Cu 900 de lei poţi să întreţii un om, nu o lună, dar este altul care are mai mult şi aşa se formează o comunitate şi o comuniune între ei. Noi, aici, facem de mâncare la oameni în toată duminica şi la sărbători le dăm câte o masă. Am zis că dacă tot îmi aduc oamenii daruri, eu ce să fac cu ele?”, a declarat, în exclusivitate pentru AGERPRES, stareţul Teodul Libeg.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel