Sari la conținut

O mare actriță, adevărul după 50 de ani. De ce nu a primit rolul principal din Veronica

Manuela Harabor
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Manuela Hatabor in filmul Veronica

Toata lumea o știe pe Veronica, „fata bună și cuminte”, din filmul muzical pe care copiii ajunşi acum oameni în toată firea nu l-au uitat niciodată şi de care alte și alte generații de copii s-au îndrăgostit pe rând.

Unul dintre cele mai celebre filme din România, „Veronica” este un film românesc din 1973, regizat de Elisabeta Bostan. Alături de Lulu Mihăescu, fetița din rolul principal, în celebra producţie apar actori cunoscuţi ai vremii, precum Dem Rădulescu, Margareta Pâslaru, Vasilica Tastaman, Cornel Patrichi, George Mihăiță sau Florian Pittiș.

Filmul prezintă povestea Veronicăi, o fetiţă care trăieşte într-un cămin de copii. Când împlineşte vârsta de 5 ani, ea primeşte de la Zâna cea bună o traistă fermecată, care îi poate îndeplini orice dorinţă. Iar de aici încep peripeţiile care au ținut cu sufletul la gură mii de copii.

Pelicula a avut şi o continuare, în 1973, când a apărut filmul muzical ”Veronica se întoarce”, regizat tot de Elisabeta Bostan şi cu aceiaşi actori în rolurile principale.

Adevărul după 50 de ani. De ce nu a primit Manuela Hărăbor rolul principal din Veronica

Știați, însă, că rolul principal, care a făcut-o celebră pe necunoscuta atunci Lulu Mihăescu,  ar fi trebuit să-i aparțină unei alte fetițe, blondă cu ochi albaștri?

Este vorba de superba actriță Manuela Hărăbor, care a jucat în film, dar care a ratat la mustață rolul principal din cauza încăpățânării sale. După 50 de ani de la apariția filmului Veronica, îndrăgita actriță face o serie de mărturisiri neașteptate, într-o postare pe contul său de Instagram.

Va mai amintiti de "Veronica"? Astazi despre Manuela Harabor | Focsani | Ziare.com

Aflăm cum a cunoscut-o pe regizoarea Elisabeta Bostan și de ce nu a fost distribuită în rolul Veronicăi din titlul cu același nume.

„Aveam mai puțin de trei ani când tatăl meu m-a luat cu el într-o vizită. La o doamnă frumoasă, blondă cu ochi albaștri, despre care mi-a spus că face filme cu copii. Am plăcut-o din prima clipă de când am văzut-o, așa că de abia așteptam duminicile să mergem la ea.

Dansam împreună, cântam, spuneam poezii și tot timpul avea ceva bun să îmi dea. Nu știu de ce, dar mirosul de portocale, până în ziua de azi, îmi aduce aminte de ea. Elisabeta Bostan avea să devină călăuzitoarea mea, cea care m-a învățat primii pași în ceea ce urma să devină profesia mea.

Aarc.ro - Totul despre Filmul Romanesc

M-au luat de-o aripă și m-au scos afară!

Îmi aduc aminte de proba de filmare pentru ”Veronica”. Doamna Zizi mi-a dat o traistă legată fedeleș în care zdrăngănea ceva. Am încercat din răsputeri să o dezleg, degeaba! După un timp am auzit ”Stop!” și doamna mi-a mulțumit si mi-a spus că pot pleca acasă. Eu i-am răspuns că vreau să mai stau.

M-au rugat în fel și chip, a intrat tata, promițându-mi că ne vom întoarce mâine, eu nu și nu. În cele din urmă m-au luat „de-o aripă” și am ieșit de acolo plângând.

Ani mai târziu, doamna Zizi mi-a mărturisit că motivul pentru care nu m-a distribuit în rolul principal a fost încăpățânarea mea teribilă, că i-a fost teamă că într-o zi m-aș putea supăra și i-aș putea spune că nu mai vreau să filmez și că plec acasă. Lucru dovedit ceva mai târziu, în timpul filmărilor.

Elisabeta Bostan ne iubea pe toți tare mult

În dormitorul căminului, când ne cânta Smaranda și intra doamna educatoare. Stăteam în pat cu Veronica și cu o altă fetiță și la un moment dat s-a deschis ușa și cineva din echipă a aruncat o rață care s-a zburătăcit direct spre mine.

Am tras așa o sperietură, că m-am dus la tata și i-am spus că eu vreau acasă. Au trebuit multe rugăminți, multe îmbrățișări și promisiuni din partea lui Zizi să mă convingă să mă întorc pe platoul de filmare.

Adevărul e că ne iubea pe toți tare mult, ne numea boșimani, și tot ce ne punea să facem, făcea la început cu noi împreună. Doamna Zizi juca toate personajele, fiecare replică, fiecare mișcare, fiecare dans. Doamna Zizi se juca cu noi în fiecare zi. Cum să nu o iubești?”, a fost mesajul emoționant al actriței Manuela Hărăbor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel