Sari la conținut

O medaliată cu argint la JO 2020 și-a donat medalia pentru ca un copil să fie operat: „Adevărata valoare a unei medalii rămâne întotdeauna în inimă”

O medaliată cu argint la JO 2020 și-a donat medalia pentru ca un copil să fie operat: „Adevărata valoare a unei medalii rămâne întotdeauna în inimă”.

La nici două săptămâni de la încheierea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, poloneza Maria Andrejczyk, în vârstă de 25 de ani, vicecampioana olimpică la Tokyo la aruncarea suliței, și-a scos la licitație medalia de argint, pentru a ajuta salvarea vieții unui sugar.

Andrejczyk a anunțat licitația pe Facebook, pe 11 august, la cinci zile după ce a obținut medalia de argint la aruncarera suliței. Ea a scris că a ales să strângă fonduri pentru Miłoszek Małysa, un băiețel de 8 luni care trebuie să călătorească din Polonia la Universitatea Stanford din California pentru a fi operat pe inimă.

Citeste si:

Maria Andrejczyk a povestit că nu-l cunoștea pe micuțul Małysa, dar că știe că ajutorul oferit lui este alegerea corectă după ce a citit cererile online de ajutor ale părinților săi.

„Miłoszek are un defect cardiac grav, are nevoie de o operație. De asemenea, are sprijin de sus de la Kubuś – un băiat care nu a reușit la timp, dar oameni minunați au decis să-și doneze fondurile lui Miłoszek. Și așa vreau să ajut și eu. Pentru el scot la licitație medalia mea olimpică de argint „.

Andrejczyk, medaliată cu argint la JO 2020, este ea însăși o supraviețuitoare a luptei cu cancerul

Andrejczyk a scris că Małysa avea nevoie de 1,5 milioane de zloti polonezi – aproximativ 385.000 de dolari – pentru a-și acoperi costurile de transport și îngrijiri medicale. Jumătate din sumă fusese deja obținută de strângerea de fonduri online a familiei, așa că obiectivul ei împreună cu mama lui Małysa a fost să facă rost de cealaltă jumătate prin licitația pentru medalie.

Andrejczyk, în vârstă de 25 de ani, este un supraviețuitor al cancerului. O radiografie sinusală din 2018 a dezvăluit că a suferit de osteosarcom, un tip de cancer care se formează în celulele care formează oasele. A necesitat intervenție chirurgicală, dar nu chimioterapie și a reușit să reînceapă antrenamentele pentru Jocurile de la Tokyo din 2019.

Anterior, ea a concurat la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, unde a terminat la doi centimetri de podium pe locul patru. Ea și-a revenit la timp pentru a concura la Tokyo, unde aruncarea sa de 64,61 metri i-a adus medalia de argint pe 6 august.

Poloneza a decis că scoaterea la licitație a medaliei are mai multă valoare decât păstrarea ei însăși.

„Adevărata valoare a unei medalii rămâne întotdeauna în inimă”, a spus Małysa, potrivit Times of London. „O medalie este doar un obiect, dar poate fi de o mare valoare pentru ceilalți. Acest argint poate salva vieți, în loc să adune praful într-un dulap. De aceea am decis să-l licitez pentru a ajuta copiii bolnavi”.

Obiectivul licitației a fost atins, dar Andrejczyk își va păstra medalia

Luni, Andrejczyk a anunțat că licitația a fost închisă. Un lanț de magazine poloneze numit Zabka a făcut oferta câștigătoare.

„Avem câștigătorul licitației! Vineri am primit aceste informații minunate și, datorită faptului că ați făcut deja minuni și s-a plătit mai mult decât echivalentul medalii inițiale în contul Miłoszek, am decis să închei licitația pentru ca Miłoszek să primească întreaga sumă cât mai curând posibil și să poată zbura zbura în SUA.

Câștigătorul și, în același timp, compania căreia îi voi fi etern recunoscător este compania Zabka”, a scris aceasta pe Facebook.

Zabka a confirmat că a făcut oferta câștigătoare printr-un mesaj pe Facebook în care scria: „Am fost emoționați de gestul frumos și extrem de nobil” făcut de Andrejczyk. Zabka a refuzat cu grație să accepte medalia de argint. „Am decis, de asemenea, că medalia de argint de la Tokyo va rămâne cu doamna Maria”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.