Sari la conținut

O mie de euro pentru bucureștenii vindecați de Covid 19 care donează plasmă. Se întâmplă de la 1 septembrie

Sute de vieți salvate în urma administrării de plasma sanguină convalescentă.

O mie de euro pentru bucureștenii convalescenți, care au trecut prin lupta cu COVID-19 și sunt dispuși să își ajute semenii, donând plasmă, unul dintre cele mai eficiente tratamente dovedite, în cazul pacienților aflați în stare gravă.

Primarul Gabriela Firea, inițiatoarea proiectului, s-a declarat încântată de acțiune, motivând că dincolo de gestul umanitar, persoanele care au nevoie de întărirea organismului post-COVID  o vor putea face mai ușor, cu spriinul acordat de PMB. Tot Gabriela Firea a explicat că inițiativa este atât de bună, încât a fost preluată și de alte primării din țară, care au de gând să o implementeze.

Primarul General, Gabriela Firea: Mă bucur să pot anunța că de astăzi, 1 septembrie, platforma online dedicată proiectului ”DONEAZĂ PLASMĂ, SALVEAZĂ VIAȚĂ” a devenit activă! Donatorii de plasmă pot regăsi la adresa de Internet https://doneazaplasma.assmb.ro/ – toate informațiile necesare pentru înscrierea în proiect.

Citeste si:

În acest moment este criză de plasmă. Ar putea fi salvate sute de pacienți, dar Ministerul Sănătății nu are un Program Național pentru a încuraja donarea de plasmă.

Noi ne dorim, prin această inițiativă, să încurajăm donarea de plasmă de către pacienți vindecați, prin acordarea unui sprijin financiar în valoare de 1.000 euro/beneficiar, sub forma unui pachet de vouchere care vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de servicii medicale și medicamente necesare recuperării post-infectare, precum și pentru alimente.

Am inițiat acest proiect pentru ca încurajarea unor tratamente inovatoare, care să contribuie la vindecarea sau la ameliorarea stării de sănătate a pacienților infectați cu noul coronavirus, este absolut necesară si pentru ca, desi peste 40.000 de romani s-au vindecat de Covid, foarte puțini dintre aceștia au donat!

Potrivit statisticilor oficiale, până în prezent avem doar circa 400 de donatori. Este foarte important de stiut ca plasma donata de o persoana poate salva trei pacienți!

Acest proiect vine atât în sprijinul pacienților cu forme severe, aflați pe patul de spital, cât și al celor care, deși aflați în convalescență, înțeleg misiunea nobilă de a veni în sprijinul celorlalți pacienți infectați cu SARS-CoV-2, prin donare de plasmă, pentru ca plasma persoanelor care s-au vindecat de COVID-19 conține anticorpi care au învățat să recunoască și să combată virusul SARS-CoV-2.

Directorul medical al ASSMB, Turkes Ablachim: „Subliniez faptul ca acordarea acestor tichete valorice se face la cerere si nu conditioneaza actul de donare! Aplicatia proiectului nostru este foarte simpla: solicitantii pentru aceste tichete valorice trebuie sa fie bucuresteni, sa faca dovada ca au donat și vor primi imediat dupa inscriere confirmarea acesteia. Nu va fi nevoie de prezenta acestora decat in momentul in care vin sa-si preia tichetele”.

Dr. Simin Florescu, Director Medical spitalul Victor Babes: „Noi am tratat foarte multi pacienti in aceasta perioada si o buna parte au fost pacienti cu forme grave, care au trecut prin terapie intensiva. Am administrat plasma de la convalescenti care au avut SARS COV 2 unui numar de 60 de pacienti care au trecut prin terapie intensiva si o buna parte dintre ei au supravietuit si au reusit sa paraseasca spitalul.

Este foarte important ca aceasta plasmă sa fie disponibilă, pentru că există un interval terapeutic de câteva zile în care putem administra această plasmă cu maxim succes”.

Directorul General ASSMB, Vasile Apostol: „Proiectul aprobat vizează un număr de 500 de beneficiari, într-o prima etapa, iar valoarea totală a proiectului, decontată de Primăria Capitalei, prin ASSMB, este de 500.000 Euro (2.411.424 lei)”.

  • In platforma online dedicată proiectului ”DONEAZĂ PLASMĂ, SALVEAZĂ VIAȚĂ” https://doneazaplasma.assmb.ro/ – se regasesc toate informațiile necesare privind regulamentul și documentele necesare pentru înscrierea în proiect.
  • După completarea datelor, se va genera automat un număr de înregistrare în proiect. Confirmarea înregistrării, precum și numărul de înregistrare, vor fi primite de către fiecare solicitant pe adresa de email înscrisă în aplicație.
  • Numere de telefon pentru asistență – 0726.190.927; 0724.225.775; 0751.243.495

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.