Sari la conținut

O nouă epidemie a început în Statele Unite. Oamenii de știință au fost luați prin surprindere!

o nouă epidemie

În timp ce oamenii și alte animale continuă să se lupte cu epidemia de COVID-19, o nouă epidemie pare să fi lovit mai multe specii de păsări din America de Nord, relatează Deutsche Welle. Pe teritoriul Statelor Unite, păsările mor din cauza unei boli necunoscute încă din luna aprilie. Ornitologii spun că păsările găsite au ochii umflaţi şi prezintă probleme neurologice.

„Nu este anormal să vedem păsări cu probleme de vedere”, spune Jim Monsma, directorul şi fondatorul centrului City Wildlife, din Washington DC.

Însă Monsma şi colegii lui şi-au dat seama cu greu că nu se confrunta cu ceva „normal”: „Nu ştiam la început că ne confruntăm cu o epidemie”, a declarat Monsma.

Monsma lucrează de 25 de ani în domeniul protecției și reabilitării animalelor în zonele urbane, în special în zona D.C.

În căutarea cauzelor

Experții cred acum că mai multe specii de păsări se îmbolnăvesc de o boală ciudată de aproximativ două luni. Boala s-a răspândit la cel puțin 965 de kilometri (600 de mile) de capitală, în regiunile Midwest ale Statelor Unite și în statul Indiana.

Citeste si:

Studiul Geologic al Statelor Unite (USGS) a publicat la începutul lunii iunie un raport despre misterioasele morți ale păsărilor. Detaliile rămân neclare, dar experții încearcă să urmărească epidemia înapoi la origini.

Centrele pentru animale au examinat păsările pentru a descoperi cauza morţii, însă testele nu au fost concludente până acum.

„Boala West Nile este exclusă… Totul a fost exclus. Până în prezent, încă nu ştim”, a spus Monsma.

Experţii însă au propriile teorii, iar una dintre ele este că misterioasa boală are legătură cu venirea unei specii de greieri la finalul lunii aprilie sau la începutul lunii mai, în aceeaşi perioadă în care oamenii au început să găsească păsări moarte.

Ornitologii spun că este doar o teorie, însă lucrează pentru a afla adevărul. Iar continuarea cercetărilor este importantă pentru că o nouă boală venită de la păsări poate fi periculoasă şi pentru oameni.

„Pierdem populaţia de păsări într-un ritm alarmant. Aproape o treime din speciile din America sunt în scădere. Ajunge şi la alte specii. Şi nu putem să excludem posibilitatea să ajungă şi la oameni. Când vedem un focar la animale, trebuie să ne facem griji”, a mai spus Monsma.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.