Sari la conținut

O nouă lovitură fără precedent pentru India. Tragediile se țin lanț în această țară

Guvernul Indiei
[Adnan Abidi/Reuters]
[Adnan Abidi/Reuters]

Mai multe state indiene au epuizat vaccinurile COVID-19 cu o zi înainte de o extindere planificată a unei acțiuni de inoculare la nivel național, au declarat vineri autoritățile, în timp ce noile infecții din țara afectată de criză au ajuns la un alt record zilnic, conform Reuters.

India a raportat 386.452 de cazuri de  în ultimele 24 de ore, în timp ce decesele cauzate de COVID-19 au crescut cu 3.498 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor ministerului sănătății.

Cu toate acestea, experții medicali consideră că numerele reale COVID-19 pot fi de cinci până la 10 ori mai mari decât numărul oficial.

De la începutul pandemiei, India a raportat în total peste 18,7 milioane de cazuri de COVID și aproape 210.000, din cauza noii tulpini, mai contagioase și mai letale.

A doua țară cu cea mai mare populație din lume se află într-o criză profundă, cu spitale și morgi copleșite de pandemie, medicamente și oxigen în cantitate redusă și restricții stricte de mișcare în cele mai mari orașe ale sale.

India este cel mai mare producător mondial de vaccinuri, dar nu are suficiente stocuri pentru a ține pasul cu al doilea val mortal COVID-19, în ciuda faptului că guvernul prim-ministrului Narendra Modi intenționează să vaccineze toți adulții începând cu 1 mai.

Astfel, în Mumbai, toate centrele de vaccinare au fost închise pentru trei zile, începând de vineri, până la aprovizionarea cu noi doze ale serului împotriva coronavirusului. Țara administrează în prezent două tipuri de vaccin: AstraZeneca și Covaxin – produs local.

Deși India este cel mai mare producător de vaccinuri din lume, campania de imunizare din această țară, începută în luna ianuarie, evoluează destul de lent. Până astăzi, doar 9% din cei 1,4 miliarde de oameni din India au primit o doză de vaccin anti-Covid.

Mai multe ţări au reacționat zilele trecute la criza prin care India trece și au început să trimită echipamente medicale.

Avionul cu echipamente medicale trimis de România în India, în urma creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus aflate în stare gravă, a ajuns vineri dimineață la New Delhi, conform Digi24.

Transportul cu ajutoare pentru tratarea bolnavilor de Covid-19 a fost făcut cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române, sub coordonarea DSU.

Printre echipamentele prin care țara noastră vine în sprijnul Indiei, țară grav afectată de numărul record de infectări se numără 75 de butelii de oxigen de 40 l, 80 concentratoare de oxigen de 5 l şi 19 l şi 20 de dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel