Sari la conținut

O nouă țară intră în lockdown. Sistemul de sănătate se prăbușește

o noua tara

O nouă țară intră în lockdown. Sistemul de sănătate se prăbușește

  • Belgia se confruntă cu tema unui posibil colaps al sistemului medical
  • Școlile urmează să fie închise pentru o perioadă de două săptămâni
  • Măsurile au intrat în vigoare de astăzi

Soluția carantinării generale impusă de autoritățile belgine vine pentru a preveni prăbușirea sistemului de sănătate.

Liderii belgieni au anunțat că vor fi închise magazinele ne-esențiale, se vor interzice parțial vizitele la familii și prieteni, și se va încerca stoparea fluxului de internare în spitale.

Școlile sunt și ele închise pentru următoarele două săptămâni. În ceea ce privește restaurantele și barurile au fost închise.

„Vom lua oricare dintre măsurile care pot fi luate, dar poate fi prea târziu”, a declarat Julien Compere, director executiv al spitalului CHU din Liege, regiunea cea mai afectată din Belgia. „Sunt câteva zile până când ajungem cu adevărat la limita a ceea ce putem face pentru a avea grijă de pacienți.”

Citeste si:

Națiunea de 11 milioane care găzduiește principalele instituții ale Uniunii Europene și sediul NATO, are a treia cea mai mare rată a mortalității cauzată de coronavirus, în San Marino și Peru, potrivit datelor Universității John Hopkins. Asta în ciuda faptului că este una dintre cele mai bogate țări la nivel global și are unul dintre cele mai puternice sisteme de sănătate din Europa.

De ce rata este atât de mare în Belgia este încă subiectul dezbaterii, dar printre motivele susținute se numără densitatea populației și provocarea de a administra nouă regiuni de sănătate diferite. În timpul ultimului vârf din primăvară, Belgia a mai spus că rata sa ridicată de deces este rezultatul diferențelor metodologice în urmărirea numărului de decese în comparație cu alte țări.

Numărul internărilor zilnice în spital în Belgia se dublează încă la fiecare opt zile. Țara riscă să rămână fără paturile de terapie intensivă disponibile până la sfârșitul săptămânii viitoare, după ce a durat doar opt zile pentru ca numărul pacienților cu Covid-19 tratați în unitățile de terapie intensivă să crească de la 525 pe 21 octombrie la 1.057 ieri.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.