vineri, august 19, 2022

Este şi cazul multor femei diagnosticate cu diabet de tip 1 care refuză injecţiile cu insulină de dragul siluetei. Tulburarea este numită de către medici diabulimie şi constă în omiterea intenţionată de către diabetici a administrării de insulină cu scopul pierderii în greutate.

 

Conform datelor furnizate de National Health Service în Marea Britanie, o mare parte din femeile diabetice cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani sar peste injecţiile cu insulină pentru a slăbi. Tulburarea este mai întâlnită în cazul femeilor cu diabet de tip1 afecţiune în care corpul nu produce suficientă insulină pentru a controla nivelul de glucoză în sânge, de aceea lipsa insulinei naturale trebuie compensată cu injectarea zilnică a acestui hormon.În cazul în care organismul nu primeşte suficientă insulină, glucoza nu poate fi folosită ca sursă de energie, iar ficatul începe să descompună grăsimile şi proteinele pentru a extrage energia de care are nevoie. În plus, se acumulează în organism substanţe denumite corpi cetonici  care cauzează instalarea cetoacidozei diabetice, o urgenţă medicală care poate pune viaţa pacientului în pericol. Starea prelungită de cetoacidoză poate duce la pierderea vederii, la leziuni ale rinichilor şi chiar la deces.

Te-ar mai interesa: Un medicament vechi ajută la creșterea părului, sp...

În prezent diabulimia nu este recunoscută oficial ca afecţiune psihică, aşa cum sunt bulimia sau anorexianervoasă, însă o organizaţie caritabilă specilizată (Diabetics with Eating Disorders), a început o campanie în acest sens.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private