luni, martie 27, 2023

Ministerul Sănătății a aprobat solicitarea autorităților județene de a  transforma Secția de Neuropsihiatrie Infantilă – Secția Exterioară Ojasca a Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca în unitate nivel 3 pentru bolnavii infectați cu SARS-CoV-2, măsura impunându-se în contextul creșterii semnificative a infectărilor cu coronavirus.

În Secția de Neuropsihiatrie Infantilă – Secția Exterioară Ojasca vor fi amenajate 20 de paturi pentru bolnavii COVID-19, care provin din rândul persoanelor cu afecțiuni psihice.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ZAHĂR...

Pacienții vor beneficia în această secție de supraveghere de specialitate și medicație adecvată, inclusiv cu antiviralele Favipiravir și Molnupiravir, dacă medicii consideră necesară administrarea unui astfel de tratament.

„Din foarte multe motive, este extrem de important ca pacienții internați pe specificul spitalului Săpoca să poată fi tratați de COVID chiar în acest spital. Ne-am confruntat cu această problemă în valul 4, motiv pentru care în ultimele 2 săptămâni am insistat foarte mult la Ministerul Sănătății să se aprobe această completare a planului pentru județul Buzău”, declară prefectul județului Buzău, Daniel Marian Țiclea.

Te-ar mai interesa: Noua variantă de tuberculoză pune toată lumea pe j...

La rândul său, directorul Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, dr. Gabriela Pîrîu, salută decizia alocării a 20 de paturi pentru bolnavii COVID-19:

”Bolnavii cu afecțiuni psihice, ca și cei care au săvârșit fapte de natură penală și care necesită internare la Psihiatrie, impun o abordare diferită. De pildă, dacă un astfel de bolnav se infectează cu coronavirus, nu poate fi preluat de un alt spital, pentru că necesită un suport logistic aparte și tratament medical special, și, atunci, măsura de a aloca 20 de paturi bolnavilor COVID este mai mult decât binevenită, ținând cont și de actualul context epidemiologic, cu un număr, zilnic, însemnat de infectări”, a tranism Biroul de Presă Instituția Prefectului – Județul Buzău.

Te-ar mai interesa: Rețeta care te vindecă de multe probleme, pe care ...


Coronavirus în România, 5 Februarie

Coronavirus în România, 5 Februarie. Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore! Grupul de Comunicare Strategică a transmis datele momentului.

Numărul infectărilor cu coronavirus în România se menţine ridicat, dar în uşoară scădere faţă de începutul săptămânii.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 5 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 28.921 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Te-ar mai interesa: Cum ne afectează stresul sănătatea mintală. Medic:...

De asemenea, au fost raportate 110 decese, dintre care 9 anterioare intervalului de referință.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private