marți, martie 28, 2023

Cu o simplă modificare a rutinei tale zilnice, ai putea ajunge mai ușor la silueta de vis. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au raportat că au parte de o porție de somn regulat, neîntrerupt de noapte, au respectat mai ușor planurile de exerciții și dietă.

Studiul a urmărit modul în care calitatea somnului a fost afectat dacă 125 de americani supraponderali au respectat un program de slăbire.

Te-ar mai interesa: Soluții pentru curățarea și detoxifierea rinichilo...


O simplă modificare a rutinei zilnice te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus

Oamenii care au dormit în mod regulat între șapte și nouă ore recomandate au avut mai multe șanse să participe la sesiuni de grup, precum și să atingă obiectivele de calorii și exerciții fizice.

„Concentrarea pe obținerea unui somn bun poate ajuta oamenii să-și mențină activitatea fizică și obiectivele dietetice. Nu ne așteptam să vedem o asociere între sănătatea somnului și toate cele trei măsurători ale modificării stilului de viață.

Aceste rezultate sugerează că optimizarea somnului poate duce la o mai bună aderență la modificarea stilului de viață”, a declarat dr. Christopher Kline, de la Universitatea din Pittsburgh.

Te-ar mai interesa: Analiza gratuită care poate depista cancerul înain...

Este vital să obțineți cele șapte până la nouă ore de somn recomandate pentru a vă susține creierul și a rămâne sănătos. Dar s-a descoperit că milioane de oameni supraviețuiesc cu un nivel periculos de scăzut de somn, de sub cinci ore.

Lipsa somnului crește riscul de boli de inimă și AVC

Cercetările sugerează că lipsa unei porții de somn constant și suficient vă poate crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral și, de asemenea, poate face ravagii metabolismului și hormonilor.

Te-ar mai interesa: Cel mai eficient suc de legume pentru calculii bil...

Cel mai recent studiu a fost prezentat la sesiunile științifice de epidemiologie, prevenire, stil de viață și sănătate cardiometabolică ale Asociației Americane de Inimă.

Cercetătorii au urmărit obiceiurile de somn la începutul programului, la șase luni și la 12 luni. Pacienților li s-au oferit chestionare, un jurnal de somn și citiri de șapte zile de la un dispozitiv purtat la încheietura mâinii care înregistra somnul, activitatea de veghe și odihna.

Te-ar mai interesa: Cum afectează statul prelungit la birou coloana ve...


A dormi în mod corespunzător te poate ajuta să slăbești

Un scor de sănătate în somn de la zero la șase a fost calculat pentru fiecare participant, cu un punct pentru fiecare măsură „bună” a sănătății somnului.

În general, participanții au participat la 79% din sesiunile de grup în primele șase luni și 62% în a doua șase luni.

Ei și-au atins obiectivele de aport caloric zilnic în 36% din zile în primele șase luni și 21% în a doua șase luni. Timpul total petrecut în activitate moderată până la viguroasă a crescut cu 8,7 minute în primele șase luni, dar a scăzut cu 3,7 minute în a doua șase luni.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre demență și osteoporoză. Densitatea...

Echipa a spus că scăderea aderării a fost „așteptată”, dar au fost surprinși că cei cu scoruri mai bune pentru sănătatea somnului au respectat planul mai bine din toate cele trei puncte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private