miercuri, mai 31, 2023

O tănără de 25 de ani, instructor de arte marțiale a rămas și-a pierdut aproape jumătate din craniu din cauza unei sinuzite care s-a extins la nivelul creierului. 

Natasha Gunther, din San Francisco, a fost supusă unei operații în care i-au fost tăiați 14 cm din craniu, din cauza unei infecții a sinusurilor care îi apăsa pe creier. Tănăra a declara că fără această operație, medicii au avertizat-o că va muri într-o săptămână.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

Acum, Natasha îi îndeamnă pe oameni să nu ignore simptomele răcelili și să consulte un specialist dacă acestea nu se ameliorează. Calvarul care i-a schimbat viața a început la sfârșitul anului 2021, când a observat că are nasul înfundat. Ea era obișnuită să se îmbolnăvească, în mod regulat, din cauza lucrului cu copiii, cărora le predă arte marțiale. Dar a început să se îngrijoreze când a observat că simptomele nu s-a îmbunătățit, în ciuda tratamentului cu antibiotice  prescris de medic.

Natasha era obișnuită să răcească des din cauza lucrului cu copiii cărora le preda arte mrțiale

Până în decembrie, Natasha, care acum trebuie să poarte o cască pentru a-și proteja creierul, vomita și suferea de migrene, ceea ce a determinat-o să meargă la spital pentru mai multe investigații. Așa a descoperit că are o infecție în interiorul craniului, care i-a forțat pe medici să-i taie o parte din osul din partea dreaptă a capului, pentru a reduce presiunea asupra creierului.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

După operație a fost nevoită să învețe să vorbească din nou

În urma operației, a fost nevoită să stea internată timp de cinci săptămâni și a trebuit să învețe din nou să vorbească.

Osul îndepărtat este depozitat într-un congelator, iar Natasha speră să fie supusă unei operații pentru a-l remonta pe craniu, luna viitoare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private