sâmbătă, octombrie 1, 2022

O tânără susține că nu ar fi trebuit să se nască niciodată. L-a dat în judecată pe medicul mamei sale și a câștigat milioane de euro.

O tânără de 20 de ani din Anglia l-a dat în judecată pe fostul medic generalist al mamei sale. Motivul este unul neobișnuit și a constituit o premieră, o „decizie judecătorească de referință”, după cum au numit-o jurnaliștii britanici.

Te-ar mai interesa: Primul mesaj RoAlert de tip ”Copil dispărut”: Câți...

Evie Toombes, o cunoscută săritoare peste obstacole, l-a dat în judecată pe fostul medic al mamei sale pentru milioane de euro în costuri de îngrijire a sănătății și daune, susținând în instanță că doctorul ar fi trebuit să ia măsuri pentru ca reclamanta să nu se nască vreodată.

https://nypost.com/wp-content/uploads/sites/2/2021/11/woman-sues-about-birth-594.jpeg?quality=90&strip=all

O tânără l-a dat în judecată pe medicul mamei sale și a câștigat milioane de euro

Tânăra l-a dat în judecată pe medicul generalist al mamei sale, dr. Philip Mitchell, pentru „concepție greșită”, după ce acesta nu i-a sfătuit mama să ia suplimente de acid folic înainte de a rămâne însărcinată, despre care ea susține că a dus la defectul ei congenital, potrivit nypost.com.

Te-ar mai interesa: Îți plac pipotele de pui? Iată cât de benefice sun...

Toombes a fost diagnosticată cu spina bifida după nașterea ei în noiembrie 2001, un defect de tub neural al coloanei vertebrale. Oasele ei nu s-au dezvoltat niciodată în mod corespunzător de-a lungul măduvei spinării, cauzând dizabilitate permanentă.

Ea susține că mama ei nu ar fi avut-o niciodată dacă medicul ei ar fi informat-o că trebuie să ia suplimente de acid folic pentru a minimiza șansele ca defectul să-i afecteze copilul.

Te-ar mai interesa: Să nu-ți speli părul în zi de duminică. Iată de ce...

Avocatul ei, Susan Rodway, a declarat judecătorului de la Înalta Curte din Marea Britanie că Toombes a dat în judecată pentru „că s-a născut într-o stare deteriorată” și dorește să recupereze milioane de dolari necesari pentru a acoperi costurile vieții cu boala ei.

Mitchell a negat orice răspundere și a replicat că i-a dat Carolinei Toombes „sfaturi rezonabile”, deși este o practică obișnuită să le sfătuiești pe potențialele mame să ia supliment înainte de a concepe și în primele 12 săptămâni de sarcină.

Te-ar mai interesa: Total diferit de cum îl știm! Cum s-a dus Becali l...

https://nypost.com/wp-content/uploads/sites/2/2021/11/woman-sues-about-birth-587.jpg?quality=90&strip=all

A contestat în instanță faptul că s-a născut

Avocatul său a susținut că practica lui este de a sfătui viitorii părinți că 400 de miligrame de acid folic, totuși că, dacă mama ar avea o dietă bună, nivelurile de acid folic sunt oricum la un nivel sănătos și suplimentele ar fi mai puțin importante.

„Mi-a spus că nu este necesar”, i-a spus ea judecătorului în timpul vizitei sale la medic în februarie 2001. „Am fost sfătuit că, dacă aș avea o dietă bună anterior, nu ar trebui să iau acid folic”.

Te-ar mai interesa: Îndrăgita Gina Bradea, operată de urgență. Ce a tr...

Rodway a spus că, dacă ar fi fost sfătuită de Mitchell, ar fi amânat nașterea.

„Este dovada ei că ar fi citit despre asta și nu ar fi încercat să rămână însărcinată până nu a fost sigură că s-a protejat cât mai mult posibil”, a spus ea.

Mama tinerei, care era dornică să aibă copii, a susținut în instanță că medicul Mitchell nu i-a vorbit de importanța acidului folic în prevenirea afecțiunii spina bifida la nou-născuți. Caroline Toombes a precizat că doctorul i-a spus să meargă acasă „și să facă mult sex”, ceea ce i s-a părut un sfat „oarecum tâmpit”.

Rodway a adăugat că Caroline Toombes ar fi avut un copil „normal, sănătos”, dar unul care să fi fost „o persoană diferită din punct de vedere genetic” de Evie Toombes.

În prezent, deși mobilitatea ei este „foarte limitată”, tânăra speră să concureze la Jocurile Paralimpice, în ciuda faptului că uneori este conectată la tuburi medicale timp de 24 de ore pe zi. Pe măsură ce crește, ea va fi legată mai des de un scaun cu rotile. De asemenea, suferă de probleme cu intestinul și vezica urinară ca urmare a stării sale.

Evie Toombes, a woman with spina bifida has sued her mother’s doctor for millions in damages, claiming she should have never been born.

Judecătorul s-a pronunțat în favoarea tinerei reclamante

Miercuri, 1 decembrie, judecătoarea Rosalind Coe i-a dat dreptate reclamantei.

Coe a decis că, dacă mamei lui Evie i s-ar fi oferit sfatul corect, aceasta ar fi amânat încercările de a avea un copil până la asimilarea dietei cu acid folic, cunoscut și drept Vitamina B9.

„În aceste circumstanțe, ar fi existat o concepție ulterioară, care ar fi avut ca rezultat un nou-născut sănătos„, a concluzionat judecătoarea.

Decizia marchează un precedent și arată că, de acum înainte, un medic va putea fi făcut răspunzător dacă neglijarea sfaturilor adecvate pentru pacient înainte de concepție are ca rezultat nașterea unui copil cu o afecțiune gravă de sănătate.

Judecătoarea Coe i-a acordat lui Evie Toombes dreptul la o compensație despre care avocații tinerei au spus că nu a fost încă calculată. Ei au precizat însă că suma pretinsă va fi foarte mare, pentru a acoperi costul nevoilor de îngrijire pe tot parcursul vieții.

Cazul urmează să revină în instanță pentru fixarea despăgubirilor, cu excepția cazului în care părțile se înțeleg în prealabil.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private