duminică, septembrie 25, 2022

O țară vecină a ajuns pe locul întâi în UE din punct de vedere al vaccinării populaţiei. Conform celor mai recente date, 21,6% din populaţia a primit prima doză de vaccin, în timp ce 6,6% din populaţia adultă a primit a doua doză de vaccin în Ungaria. Astfel, Ungaria a ajuns pe locul întâi în Uniunea Europeană din punct de vedere al vaccinării populaţiei.

 

Până în prezent în Serbia s-au administrat 2.325.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19

Până în prezent, în Serbia s-au administrat 2.325.000 de vaccinuri, dintre care 920.000 de cetățeni au primit şi a doua doză, a declarat duminică directorul Oficiului pentru IT și Administraţie electronică, Mihailo Jovanović, și a menţionat că marți se așteaptă la un milion de cetățeni care vor avea rapelul făcut, informează www.tanjug.rs . De asemenea, în interviul acordat postului public RTS, Jovanović a afirmat că numărul cetățenilor la care au trecut trei săptămâni de la a doua doză este acum de 620.000.

Te-ar mai interesa: 3 pași simpli pentru o dietă echilibrată. Niciun a...

Președintele Serbiei „s-a impus ca lider al întregii regiuni în timpul pandemiei”, datorită strategiei de vaccinare

 

Decizia Serbiei de a permite vaccinarea cetățenilor din regiune, indiferent de locul de reședință, a provocat numeroase reacții pozitive atât în ​​Balcani, cât și în afara acestei regiuni, scrie portalul Klix.ba din Sarajevo, adăugând că președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, „s-a impus ca lider al întregii regiuni în timpul pandemiei, iar Serbia, țara vecină cu România, ca protector al sănătății”, comentează un articol publicat de KLIX, intitulat „Cum a reuşit Serbia, prin vaccinarea cetăţenilor din statele vecine, să facă o mișcare geopolitică și economică înțeleaptă”

Te-ar mai interesa: Criză sanitară. Medic: Pacienții NU se mai pot tre...

Un nou transport de peste 30.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 a sosit în Bulgaria

Si Bulgaria, țară vecină, continuă campania de imunizare, un nou transport de 31.590 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la Pfizer a sosit pe aeroportul din Sofia, în cursul zilei de ieri, anunță www.dariknews.bg .

Vaccinurile au fost transportate în depozitele BulBio din cadrul Centrului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Parazitare din capitala Bulgariei, de unde urmează să fie distribuite inspectoratelor regionale de sănătate din toată ţara.

Te-ar mai interesa: Previziuni astrale 19-23 septembrie. Avertismentul...

Se estimează că 200.000 de doze de vaccinuri vor sosi în Bulgaria săptămâna viitoare. În luna aprilie, livrările ar trebui să ajungă la un milion de doze, astfel încât cetăţenii bulgari ar putea alege tipul de vaccin cu care doresc să se imunizeze.

Matematicianul Ognian Kuncev din cadrul Academiei Bulgare de Științe a estimat că în Bulgaria ar trebui să fie imunizate cel puțin trei milioane de persoane, pentru a reduce puterea celui de-al patrulea val de coronavirus din luna septembrie.

Te-ar mai interesa: Ce ai văzut prima dată în imagine? Asta influențea...

Potrivit acestuia, factorul numărul unu pentru răspândirea coronavirusului în Bulgaria este revenirea copiilor în școli de la 1 februarie, iar redeschiderea restaurantelor şi mall-urilor de la începutul lunii martie a contribuit, de asemenea, la creșterea numărului de persoane infectate. „Până la două milioane de persoane din Bulgaria au fost expuse virusului. 70% din populație trebuie să fie vaccinată sau să fi avut deja boala, pentru a depăși momentul. Dacă nu vor fi imunizate trei milioane de persoane până în luna august, un nou val al infectărilor ne așteaptă în septembrie. Numărul pacienților din unitățile de terapie intensivă este adevăratul indicator al răspândirii infecției și de aceea este important ca lockdown-ul să continue, pentru a evita o presiune asupra sistemului de sănătate în luna aprilie. Măsurile actuale sunt suficiente”, a subliniat Kuncev.

Te-ar mai interesa: Reghecampf a mers prea departe: Scandalul cu Anama...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private