Sari la conținut

O variantă a tulpinii din India a fost descoperită la Brașov. Beatrice Mahler: „Este important să testăm şi să izolăm persoanele care au fost în contact cu cei infectați”

Beatrice Mahler
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Beatrice Mahler, despre praful saharian

O variantă a tulpinii din India a fost descoperită la Brașov. Beatrice Mahler: „Este important să testăm şi să izolăm persoanele care au fost în contact cu cei infectați”

În cursul zilei de joi, 29 aprilie, Ministerul Sănătății a confirmat existența unui focar de Covid în rândul unor muncitori străini care lucrează  în construcții, în Colonia Bod, județul Brașov. Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu Covid, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

O variantă a tulpinii din India a fost descoperită la Brașov

INSP a fost informat în această dimineață asupra faptului că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună. La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere.

Conform Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India. DSP Brașov a demarat de urgență o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs și a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice ușoare).

Beatrice Mahler: „Noi nu am avut pacienți vaccinați care să prezinte forma gravă a bolii”

În acest context, managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a declarat, potrivit Antena 3, că este important să testăm şi să izolăm persoanele care au fost în contact cu cei infectați.

„Tulpina indiană circulă și este prezentă în mai multe țări. Este important să testăm şi să izolăm persoanele care au fost în contact cu cei infectați. Sunt convinsă că vaccinarea poate să ofere o soluție pentru orice tulpină care a fost confirmată în România.

Noi, la Institutul Marius Nasta, nu am avut pacienți vaccinați care să fi făcut forme grave de boală. Au fost pacienți vaccinați cu ambele doze care au fost internați inclusiv în secția COVID însă internarea acestora s-a făcut din cauza patologiei asociate care trebuia gestionată – pneumonie cu alt tip de germeni, nu din cauza infecției COVID.

În secţia COVID aveam în această dimineață 62 de pacienți din 80 de locuri posibile. O scădere importantă a presiunii la internare. La Terapie Intensivă, unde avem un management al cazurilor pe o perioadă mai lungă, nu se vede încă această relaxare iar presiunea este crescută, încă”, a declarat dr. Mahler.

Beatrice Mahler îi sfătuiește pe oameni ca, de Paște, să aibă contacte doar cu cei apropiați și doar dacă s-au vaccinat sau au trecut prin boală.

„Să evităm contactele cu cercul larg de prieteni până ce vom fi cu toții vaccinați”, a mai spus dr. Mahler.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel