marți, iunie 6, 2023

Agenţia Natională de Transplant anunţă o nouă prelevare de organe la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti. De la un pacient aflat în moarte cerebrală s-au recoltat ficatul şi rinichii, de care au beneficiat trei persoane aflate pe listele de aşteptare.

”O viaţă salvează alte vieţi 3 vieţi! La Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti s-a realizat o nouă intervenţie de prelevare de organe (ficat, rinichi) de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor”, a transmis Agenţia Naţională de Transplant.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

Instituţia precizează că, ”în spatele fiecărui acord, care va duce la vieţi salvate prin transplant, se află efortul personalului medical implicat în activitatea de declarare şi donare, în general personalul secţiei AŢI şi coordonatorul de transplant”.

”Realizarea cu succes a unei intervenţii de prelevare organe presupune un efort deosebit şi o concentrare de resurse umane semnificativă”, a mai transmis instituţia.

”Azi, alţi 3 pacienţi români au primit o nouă şansă la viaţă prin transplanturile de ficat şi rinichi realizate de echipele de profesionişti remarcabili de la Institutul Clinic Fundeni.

Te-ar mai interesa: Strigătul de disperare al unei românce: „Am cancer...

Activitatea de transplant se bazează întotdeauna pe o echipă multidisciplinară, pe înţelegerea şi colaborarea dintre mai multe specialităţi medicale implicate în diversele etape ale acestei dificile, dar nobile activităţi, precum şi pe susţinerea şi implicarea managementului unităţilor sanitare”, a adăugat sursa citată de News.ro.

Agenţia Naţională de Transplant ”mulţumeşte tuturor oamenilor care înţeleg că donarea de organe şi ţesuturi este un gest suprem, precum şi echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unică şansă la viaţă”.

Te-ar mai interesa: O femeie a așteptat un an pentru a fi diagnosticat...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private