Oamenii cu această GRUPĂ DE SÂNGE trăiesc cel mai MULT!

Mai multe cercetări științifice susţin faptul că grupele de sânge au apărut în timpul evoluției dintr-un motiv și, prin urmare, afectează speranța de viață.

Conform studiilor, cel mai adesea persoanele cu prima grupă de sânge, cunoscută și sub numele de grupa 0, trăiesc până la o vârstă foarte înaintată. Astfel, s-a constatat că dintre persoanele a căror vârstă depăşeşte 75 de ani, majoritatea au grupa 0.

Oamenii de știință cred că această tendință are o explicație simplă: persoanele din primul grup sunt mai puțin susceptibile de a suferi de bolile care acum ucid oamenii cel mai des – boli cardiovasculare, cancer, diabet și ateroscleroză.

Clasificare grupelor de sânge

Grupa de sânge a unei persoane reprezintă structura chimică aflata în exteriorul globulelor roşii (eritrotice), numite antigene. Aceste grupe sunt decise de genele moştenite de la părinţi.

Există patru grupe de sânge principale, conform sistemul AB0: A, B, AB si 0. Însă mai există şi un sistem numit Rh. În total, există opt grupe de sânge:
  • A cu Rh pozitiv (A+);
  • A cu Rh negativ (A-);
  • B cu Rh pozitiv (B+);
  • B cu Rh negativ (B-);
  • AB cu Rh pozitiv (AB+);
  • AB cu Rh negativ (AB-);
  • 0 cu Rh pozitiv (0+);
  • 0 cu Rh negativ (0-).

Sistemul grupelor de sânge a fost descoperit în 1900 de către medicul, chimist, imunolog și specialist în boli infecțioase Karl Landsteiner. În 1930, a primit Premiul Nobel pentru descoperirea sa. Oamenii de știință cred că diferitele grupe sanguine au apărut în timpul evoluției, când oamenii au fost nevoiți să se adapteze la diferite condiții de viață.

Primul grup a apărut primul printre oamenii care erau vânători. Când omul a început să se angajeze în agricultură, dieta sa s-a schimbat și astfel s-a format al doilea grup.

Al treilea grup este caracterizat de triburi de păstori nomazi care trăiau diferit de fermieri și vânători. Dar motivele apariției celui de-al patrulea grup sunt încă necunoscute, dar unii experți cred că este reacția corpului uman la poluarea mediului.

Există o altă opinie, conform căreia al patrulea grup este rezultatul căsătoriilor între persoane de diferite rase. Susceptibilitatea oamenilor la diferite boli depinde de grupa lor de sânge.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

De ce boli suferă fiecare grupă de sânge?

Cei cu primul grup suferă mai des de tromboză și embolie, alergii și disfuncționalități ale tractului gastrointestinal al glandei tiroide. Al doilea grup își „recompensează” proprietarii cu un risc ridicat de a dezvolta cancer și o predispoziție la boli hematologice și cardiovasculare.

Cei din al treilea grup au mai multe șanse de a se confrunta cu boli infecțioase, diabet și probleme respiratorii. Oamenii din al patrulea grup suferă de aceleași boli ca purtătorii celui de-al doilea și al treilea grup și au, de asemenea, o tendință la boli ale sistemului musculo-scheletic și ateroscleroză.

În concluzie, oamenii de știință spun că dacă ești din a doua, a treia sau a patra grupă, nu ai de ce să-ți faci griji. Durata vieții și calitatea acesteia depind mult mai mult de modul de viață decât de caracteristicile antigenice ale globulelor roșii, împărtășesc în concluzie experții citați de publicația The Health Site.

Recent Posts

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie, în funcție de vârsta pensionării

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie. Numeroși pensionari sunt…

7 ore ago

Tipurile de cancer care se moștenesc cel mai frecvent

Ce tipuri de cancere se moștenesc. Cancerul, una dintre cele mai temute boli ale secolului…

7 ore ago

Cel mai încărcat energetic loc din România. Cei care ajung acolo se revigorează brusc și se pot vindeca de boli

Locul din România cu cea mai puternică încărcătură energetică se numește Gura De Rai, iar…

8 ore ago

Alimente bogate în estrogen natural benefice pentru femeile la menopauză

Estrogen natural. După 45 de ani, femeile se apropie de menopauză și au nevoie de…

8 ore ago

DNA a anunțat că IPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru corupție

IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupție. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost trimis în…

9 ore ago

Medic: Lipsa acestor două vitamine poate cauza varice și vânătăi

Varice, vene sparte și vânătăi pe picioare din senin. Nu-ți amintești de vreo lovitură puternică,…

9 ore ago

Citeste si: