vineri, februarie 26, 2021

E oare posibil ca felul in care gandesti sa decida daca traiesti mai mult sau mai putin? Cercetatorii de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii Boston au descoperit ca oamenii optimisti au o speranta de viata semnificativ mai mare.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 69,744 de femei si 1,429 de barbati care au raspuns la un chestionar legat de nivelul lor de optimism in viata de zi cu zi, pe o durata de 10 ani pentru femei si 30 de ani pentru barbati. Cercetatorii au descoperit ca cei ale caror raspunsuri dovedeau un nivel mai mare de optimism au trait cu aproximativ 15% mai mult decat ceilalti si au avut sanse cu pana la 70% de a atinge varsta de 85 de ani.

Potrivit oamenilor de stiinta, exista multe motive pentru care optimismul este legat de o speranta de viata mai mare. Explicatia lor a fost ca oamenii optimisti au fost capabili sa-si echilibreze emotiile mai eficient sau au facut fata mai bine situatiilor stresante din viata lor prin puterea de a privi catre un viitor mai bun, in ciuda problemelor pe care le-au intampinat.

Oricare ar fi motivul, acum avem dovada clara ca o perspectiva pozitiva asupra vietii poate preveni formarea celulelor canceroase si a bolilor care duc la deces in a doua parte a vietii, asa cum sunt diabetul sau hipertensiunea arteriala.

Sigur, asta nu inseamna ca trebuie sa te transformi intr-un robot care emite numai emotii pozitive – e imposibil sa fii fericit tot timpul. Insa chiar si in cele mai stresante momente ale vietii tale, e bine sa gasesti puterea de a privi cu speranta spre viitor. Speranta, spun oamenii de stiinta, ne poate chiar salva viata, oricat de putin stiintific ar suna.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK

Ultimele stiri

Parteneri