joi, ianuarie 20, 2022

Oamenii de știință spun că virusul Deltacron nu există. „Secvențele raportate par a fi contaminate”.

Experții au spus că o presupusă mutație hibridă a coronavirusului numită „Deltacron” descoperită într-un laborator din Cipru este cel mai probabil rezultatul unei contaminări în laborator și nu o nouă variantă îngrijorătoare.

Presa cipriotă a raportat descoperirea variantei Deltacron, sâmbătă, descriind-o ca având „fondul genetic al variantei Delta împreună cu unele dintre mutațiile lui Omicron”. Deși este posibil ca coronavirusurile să se combine genetic, este rar, iar oamenii de știință care analizează descoperirea așa-numitului „Deltacron” spun că este puțin probabilă.

Te-ar mai interesa: Revoltă la Spitalul de Oncologie din Timișoara. Bo...

Oamenii de știință spun că virusul Deltacron nu există. „Secvențele raportate par a fi contaminate”

„Secvențele cipriote „Deltacron” raportate de mai multe instituții de presă mari par a fi destul de clar contaminate”, a scris pe Twitter Tom Peacock, un virolog la departamentul de boli infecțioase de la Imperial College din Londra.

Jeffrey Barrett, șeful Inițiativei Genomics COVID-19 de la Institutul Wellcome Sanger din Marea Britanie, a declarat că presupusele mutații sunt localizate pe o parte a genomului care este vulnerabilă la erori în anumite proceduri de secvențiere.

„Acesta aproape sigur nu este un recombinant biologic al descendenței Delta și Omicron”, a spus el luni.

Te-ar mai interesa: Planul Național de Combatere a Cancerului. Președi...

Potrivit sciencealert.com, oamenii de știință vor să combată mulțimea de Fake News-uri despre COVID-19, o mare parte din aceasta circulând online. Săptămâna trecută, au apărut rapoarte neverificate despre circulația unui virus „flurona” sau „flurone” – o combinație a gripei și a coronavirusului – pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a respins luni.

„Să nu folosim cuvinte precum Deltacron, flurona sau flurone. Vă rog”, a scris pe Twitter Maria van Kerkhove, epidemiolog în boli infecțioase la OMS. „Aceste cuvinte implică o combinație de viruși/variante și acest lucru nu se întâmplă”, a spus ea.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: ”Nu grăsimile devastează și încarcă...

În timp ce oamenii pot suferi de gripă și coronavirus în același timp, cei doi viruși nu se pot combina.

Spre deosebire de noile variante de COVID-19, cum ar fi Omicron, care au un impact semnificativ asupra cursului pandemiei, cazurile de infecție simultană cu gripă și coronavirus nu sunt nimic nou. De la începutul pandemiei, coronavirusul a dat naștere la zeci de variante, dintre care patru au fost desemnate „de îngrijorare” de către OMS: Alpha, Beta, Delta și Omicron.

Te-ar mai interesa: Avertismenul medicilor. Au crescut alarmant cazuri...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private