miercuri, mai 25, 2022

Alertă venită din Cipru, o nouă tulpină a virusului a fost descoperită de oamenii de știință. Noua variantă a fost denumită Deltacron şi are aceeaşi bază genetică a variantei Delta, alături de o parte dintre mutaţiile tulpinei Omicron.

Conform alertei sanitare, noua tulpină Deltacron a fost identificată la 25 de persoane, 11 dintre ei fiind pacienţi spitalizaţi, iar restul au simptome uşoare.

Te-ar mai interesa: Horoscop 25 mai 2022. Astrolog: „Perioadă puternic...

 

Datele despre Deltacron au fost trimise comunității internaționale

Un cercetător din Cipru a descoperit o tulpină de coronavirus care combină variantele delta și omicron, a anunțat Bloomberg News. Datele legate de Deltacron au fost trimise deja pentru studiu, comunităţii ştiinţifice internaţionale.

Leondios Kostrikis, profesor de științe biologice la Universitatea din Cipru, a numit tulpina „deltacron”, din cauza semnăturilor genetice asemănătoare cu omicron în cadrul genomului delta, potrivit Bloomberg.

Până în prezent, Kostrikis și echipa sa au descoperit 25 de cazuri de virus. Este încă prea devreme pentru a spune dacă există mai multe cazuri sau ce impact ar putea avea.

Te-ar mai interesa: Țiuitul în urechi pare să fie legat de o funcție C...

„Vom vedea în viitor dacă această tulpină este mai patologică sau mai contagioasă sau dacă va prevala” față de cele două tulpini dominante, delta și omicron, a declarat Kostrikis într-un interviu acordat postului Sigma TV. El crede că omicron va depăși și deltacron, a adăugat el.

Cercetătorii și-au trimis concluziile săptămâna aceasta către GISAID, o bază de date internațională care urmărește virușii.

Te-ar mai interesa: Care este porția corectă de pâine ca să nu te îngr...

Varianta Deltacron vine în timp ce Omicron își continuă răspândirea rapidă în întreaga lume, provocând o creștere a cazurilor de Covid-19.

Statele Unite raportează o medie de șapte zile de peste 600.000 de cazuri noi zilnic, potrivit unei analize CNBC de vineri a datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Aceasta reprezintă o creștere de 72% față de săptămâna precedentă și un record în pandemie.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre sănătatea inimii și consumul de ca...

În România ne confruntăm și noi cu o creștere rapidpă a infectărilor, specialiștii estimând că în maxim 2 săptămâni vom depăși 25.000 de persoane depistate pozitiv/zi. Măsurile anunțate deja de autorități își propun să responsabilizeze populația și a se păzi contra noului val de infectari.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private