Sari la conținut

Oamenii pot trăi 150 de ani. Profesorul Dulcan: Una dintre condiții este acest tip de DIETĂ

Constantin Dulcan
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Lista medicamentelor esențiale, dar nedisponibile în farmacie

Profesorul Constantin Dulcan spune că oamenii pot ajunge să trăiască până la 150 de ani. Iată cum este posibil acest lucru și care sunt condițiile de care trebuie să ținem cont.

Potrivit unui studiu realizat de mai mulți cercetori, care a fost publicat ieri în revista Nature Communications, indică faptul că creșterea longevității până la 150 de ani fi posibilă.

Studiul combină date din analize de sânge și informații despre exercițiile fizice pentru a identifica o nouă măsură a „vârstei biologice”.

În acest context, prof. Constantin Dulcan a dezvăluit pentru Antena 3 care sunt secretele longevității, relatând povestea unui român care a trăit 148 de ani.

„Cel mai citat este acest chinez Li Ching-Yuen care a trăit 256 de ani. A avut vreo sută de nepoți şi vreo opt soţii. De unde știm asta? El a fost în armată și a ieșit la pensie pe la 60 de ani, dar din 60 în 60 de ani armata îl tot felicita și îi dădea câte o decorație.

În felul acesta avem o evidență foarte certă a anilor lui. Apoi, avem în Azerbaijan un om care a trăit 168 de ani. Un caz foarte interesant îl avem în România. Un anume Maftei Pop, dintr-o comună vecină cu orașul Cluj, s-a născut în 1804 și a murit în 1952. Deci a totalizat 148 de ani.

Una dintre condiții este dieta hipocalorică

Oamenii ar putea trăi până la 150 de ani. Una dintre condiții este dieta hipocalorică, adică o dietă care să nu fie foarte bogată mai ales în grăsimi și dulciuri. Altă condiție este postul. Organele care secretele aceste enzime, cum sunt pancreasul ficatul, bila au nevoie de un repaus, apoi activitatea fizică.

Se recomandă ca cel puțin de trei ori pe săptămână să mergem măcar 5 km pe jos, adică într-un mers puțin mai forțat. O altă indicație este gândirea pozitivă, adică să gândești într-o manieră a binelui, să nu insulţi, să nu violentezi. O altă indicație este stresul. Ni se spune că până la 50 de ani trăim din biologie, dar după 50 de ani trăim prin voință”, a explicat profesorul Constantin Dulcan la Antena 3.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: