Sari la conținut

Obiceiul banal care duce la apariția cancerului. Este mai nociv decât fumatul

durere spate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Exerciții pentru corectarea posturii

Alexandru Ilie a explicat că mulți români au un obicei comun care, în timp, poate duce la cancer. Acesta se referă la statul prelungit pe scaun, care este chiar mai periculos decât fumatul.

Statul jos este noul obicei echivalent fumatului

”Am devenit foarte comozi, tehnologia ne ajută. Reușim să facem bani în timp ce stăm cu fundul pe scaun, iar acest over sitting, americanii l-au numit ”sitting is the new smoking”. Și au oferit chiar și evidențe științifice prin care au arătat de ce poziția așezat, menținută timp de opt ore pe zi, poate fi la fel sau chiar mai gravă decât obiceiul fumatului care este cunoscut de către publicul larg că poate să nască cancer, copii cu malformații, poate să genereze cancer la nivelul maxilarului. Deci evidențele deja se știu. Toată lumea se teme astăzi de fumat”, explică Alexandru Ilie.

Statul pe scaun poate genera cancer de colon

”Dar despre așezat, nimeni nu știa că poate să genereze cancer de colon, nimeni nu știa că poți să ai tromboză venoasă profundă, deci probleme de circulație a sângelui. Pentru că în momentul în care noi stăm pe scaun, creierul înțelege că noi, de fapt, suntem în vacanță, suntem în odihnă, iar metabolismul se relaxează foarte mult, scade ritmul cardiac, frecvența cardiacă este foarte redusă. Pentru că tu pari că te odihnești. Nu ai nevoie de foarte mult sânge în organismul tău.

Sursa: arhiva Doctorul Zilei

Soluția omului modern: cafeaua

Din acest motiv și nivelul de acuitate mentală, deci capacitatea de a te concentra, poate să fie alterată. Și ce a găsit omul modern ca soluție? Cafeaua.

Am nevoie să îmi biciuiesc sistemul nervos central ca să îmi cresc nivelul de atenție, să mă pot concentra pe task-ul pe care îl am.

În contrapartidă cu a începe să fac puțină mișcare pentru a-mi pompa sângele în organism care imediat îmi dezvoltă această acuitate, capacitate de a mă concentra în fața obiectivului pe care îl am”, a mai spus specialistul în recuperare medicală în emisiunea iThink, citată de Capital.

Beneficiile consumului de cafea

Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi la nivel mondial. Are o istorie lunga si o cultura fascinanta care o inconjoara, iar oamenii o adora fie pentru efectele sale energizante, fie pentru gustul bogat. Fie ca esti un iubitor de cafea sau doar esti curios despre ea.

Cafeaua are numeroase beneficii pentru sanatate, printre care:

  • poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2, boala Parkinson si boli hepatice poate imbunatati functia cognitiva si memoria
  • poate reduce riscul de depresie
  • poate imbunatati performanta fizica si poate reduce oboseala
  • poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer
  • poate reduce riscul de boli de inima si accident vascular cerebral

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel