Sari la conținut

Obiceiul care prelungește viața cu 15 ani. Dr. Marinescu: „Este un secret al longevităţii”

secretul longevitatii
Sursă foto: Scitech Daily
secretul longevitatii

Medicul Mihaela Marinescu a discutat, în cadrul rubricii Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea, despre tainele longevității, însă și despre importanța alimentației în viața noastră.

„Există, într-adevăr, niște pilon de baza, niște secrete ale longevității, care sunt, de fapt, la îndemâna tuturor. Primul secret ar fi mișcarea. Se pare că dacă facem între 6.000-8.000 de pași pe zi, ne putem prelungi viața și, bineînțeles, putem face lucrul acesta în natură, pentru o mai bună oxigenare a creierului.

Pentru că a venit primăvara, să ne bucurăm de parcuri, să ieşim în natură, să mergem la munte. Tot studiile ne arată că o combinație între mișcările fizice de intensitate crescută cu cele de intensitate moderată sunt cele mai bune pentru longevitate când vorbim despre persoanele vârstnice.

Bineînțeles, acestea se pot face în limita toleranței fizice și în funcțiile de patologiile asociate. De asemenea, foarte important pentru longevitate este și nutriția. Este foarte important să avem o dietă sănătoasă, bogată în vitamine, antioxidanți, proteine.

Obiceiul care prelungește viața cu 15 ani

Să mergem la medic și să facem analize pentru a detecta dacă sunt anumite deficite în organism în lunile de iarnă, pentru că nu există această expunere la soare. Şi atât vârstnicii, cât şi persoanele adulte au un deficit de vitamina D, deci o suplimentare de vitamina D este benefică.

Tot pentru longevitatea aș mai adăuga bineînțeles, să nu fumăm, să consumăm alcool cu moderație, să încercăm să gestionăm foarte bine stresul înconjurător, pentru că stresul stă la baza bolilor cronice. Să evităm situațiile conflictuale și, nu în ultimul rând, să favorizăm relațiile sociale pozitive.

Să ne bucurăm de tot ceea ce este frumos în jurul nostru și care ne bucură. Să practicăm hobby-uri care ne fac plăcere, astfel încât să nu fim izolați social. Să nu ne confruntăm cu depresia, pentru că depresia este o problemă.

Potrivit unui studiu, dacă mergem 15min/zi pe jos, timp de 20 de ani, putem adăuga circa 15 ani la anii vieţii. Este bine să ne găsim un sport care ne place.”, a spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel