Sari la conținut

Obiceiul de Paște pe care toată lumea l-a uitat. Ce trebuie neapărat să faci

paste 2024
Sursă foto: Travlocals
Tradiții de Paște

Sărbatorile pascale înseamnă tradiție , bucurie și reunire în toate culturile creștine. Aceste sărbători celebrează învierea lui Isus Hristos și reprezintă un moment important pentru credincioși, dar și pentru cei care își aniversează familia și prietenii.

Tradiții pascale

Tradițiile pascale variază în funcție de țară și regiune, dar există unele obiceiuri comune, cum ar fi vopsirea ouălor, pregătirea cozonacilor sau a fripturilor tradiționale, participarea la slujbele bisericești sau organizarea de petreceri în familie.

Tradiții Paște 2024
Sursă foto: Playtech

Sărbătorile pascale ne unesc și ne aduc împreună pentru a sărbători credința

Sărbătorile pascale ne unesc și ne aduc împreună pentru a sărbători credința, iubirea și solidaritatea. Este un prilej de a petrece timp de calitate alături de cei dragi și de a ne aminti de învățăturile de iubire și compasiune ale lui Isus Hristos.

Însă, creștin ortodocșii trebuie să respecte mai multe tradiții și obiceiuri cu ocazia Sărbătorilor Pascale.  Unul dintre obiceiurile care aproape că au fost uitate este acela ca după slujba de Înviere să se meargă la cimitir pentru a le transmite și celor adormiți bucuria Învierii. Doar pe la sate se mai păstrează această tradiție.

Obiceiuri și tradiții penru Paște

De asemenea, obiceiurile din moși-strămoși ne spun că lumânarea de la Înviere nu trebuie stinsă până acasă, unde creștinii trebuie să înconjoare casa de trei ori pentru a îndepărta spiritele rele. Mai mult, resturile de la lumânările de la Înviere trebuie păstrate cu credință de către oameni, deoarece vor fi folositoare în caz de necaz.

Urarea tradiţională de Paşte a creştin-ortodocşilor este „Hristos a Înviat”, la care se răspunde cu „Adevărat a Înviat”.  Acestea sunt valabile timp de 40 de zile după Paște până la sărbătoarea Înălțării Domnului. Urările trebuie spuse și în momentul ciocnirii ouălor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel