Sari la conținut

Obiceiul zilnic comun care „accelerează ridurile”. Atenție! Cu siguranță îl practici și tu!

Obiceiul zilnic comun „accelerează ridurile”. De cele mai multe ori se întâmplă ca cei mai mulți dintre noi să ne luăm telefonul dimineața la prima oră, să petrecem ore întregi în fața unui laptop la serviciu și să petrecem ore întregi, seara, în fața televizorului, uitându-ne la televizor.

Lumina emisă de aceste dispozitive se numește „lumină albastră”.

Este o lumină cu lungime de undă mai mică, care poate fi găsită în orice, de la becuri până la multe dispozitive electronice de zi cu zi, inclusiv smartphone-uri, laptopuri, televizoare cu ecran plat și tablete.

Experții au avertizat că lumina de la telefoanele și tabletele noastre alimentează „o epidemie de privare de somn”.

Obiceiul zilnic comun care „accelerează ridurile”. Atenție! Cu siguranță îl practici și tu!

Dar studiile au sugerat, de asemenea, că expunerea prelungită la lumina albastră ar putea să ne afecteze pielea, precum și somnul. Expert pentru Digital Defence, dr. Johanna Ward a declarat anterior pentru The Sun.

„Lumina albastră de mare energie poate provoca daune semnificative ochilor și pielii, provocând îmbătrânire accelerată, nu numai din cauza expunerii directe, ci și din cauza capacității pielii noastre de a se repara singură”.

Cercetările care datează din 2018 au descoperit că expunerea la lumina albastră chiar și pentru o oră poate provoca specii reactive de oxigen, molecule care sunt legate de îmbătrânirea prematură a pielii.

Un studiu mai actual din 2023 a legat, de asemenea, lumina albastră de deteriorarea pielii și de îmbătrânire mai rapidă, deși a remarcat că „procesul precis nu este încă pe deplin cunoscut”.

Dar dr. Cameron Rokhsar, un dermatolog certificat de consiliu și profesor clinic asociat de dermatologie la Spitalul Mount Sinai, a declarat pentru Insider că niciuna dintre aceste lucrări nu indică în mod concludent că lumina albastră provoacă riduri și pete întunecate.

„Clinic, nu avem dovezi”, a spus el, arătând spre un studiu din 2020 care a sugerat că varietatea ușoară ar putea preveni de fapt anumite boli de piele.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel