joi, mai 26, 2022

Longevitatea nu este un mit. De fapt, dacă respectăm anumite nevoi ale organismului vom reuși cu siguranță să adăugăm ani vieții noastre.

Alimentația sănătoasă, exercițiile fizice și odihna sunt cele mai importante elemente pentru a dobândi longevitate. Un stil de viață sănătos este cea mai bună armă pe care o putem deține pentru a fi sănătoți și puternici.

La polul opus, anumite obiceiuri pot reduce în mod considerabil durata vieții. Iată ce obiceiuri ar trebui să eviți dacă vrei să reduci cât mai mult riscul de deces timpuriu.

Te-ar mai interesa: Și remediile naturiste pot interacționa în mod neg...

Obiceiuri care scurtează viața

Te trezești târziu

„Trezitul dimineața ne permite să fim mai productivi. Nivelul nostru de cortizol atinge în mod natural un vârf în jurul orei 7-8 dimineața, așa că putem realiza mai multe lucruri în acest moment și este mai bine pentru sănătatea noastră”, spune Bilal Farooqi, oncolog la Comprehensive Hematology Oncology din Florida, potrivit eatthis.com, citat de Spectacola.

„Oamenii care se trezesc târziu nu vor fi la fel de productivi, chiar dacă sunt treji același număr de ore în timpul zilei. Nivelurile de cortizol tind să se diminueze seara și să atingă minimul pe timp de noapte, cam între orele 23.00 și miezul nopții”, a mai adăugat expertul.

Te-ar mai interesa: Copilul tău a dezvoltat un tic? Iată care sunt cel...

Respiri pe gură

„Nasul este cel mai bun organ pentru respirație. Acesta încălzește și umidifică aerul pentru a-l pregăti pentru plămâni, în timp ce cilia lucrează pentru a filtra toxinele din aer. Atrage oxidul nitric din sinusuri pentru a dezinfecta aerul. Oxidul nitric dilată, de asemenea, vasele de sânge pentru oxigen, astfel încât există cu 60% mai mult oxigen în aerul din nas”, a dezvăluit Dr. Sharona Dayan, parodontolog certificat și fondator al Aurora Periodontal Care din Beverly Hills.

Te-ar mai interesa: Guvernul a aprobat legea care va permite personalu...

„Gura, pe de altă parte, livrează aer rece, nefiltrat și murdar către gât și plămâni. Respirația pe gură duce, de asemenea, la pierderea a 60 la sută din umiditatea din gură. Saliva conține imunoglobuline care luptă împotriva germenilor, așa că o gură uscată din cauza respirației bucale este mai susceptibilă la infecții”, a adăugat specialistul.

Nu aerisești dormitorul

„Calitatea slabă a aerului interior poate fi dăunătoare pentru sănătate. Nivelurile ridicate de CO2 (dioxid de carbon) și COV (compuși organici volatili) dintr-un dormitor pot duce la tulburări de respirație în timpul somnului. Acest lucru perturbă modelul de somn al unei persoane.

Te-ar mai interesa: Ritual pentru îndeplinirea celor mai mari dorințe,...

Nu numai că poate duce la epuizare, dar pune o presiune excesivă asupra sistemului nervos și a organelor principale. O lipsă constantă de somn a fost legată de hipertensiune arterială, boli de inimă, obezitate, diabet, imunitate scăzută și depresie”, a mai spus , spune consultantul în somn Jane Wrigglesworth, potrivit sursei citate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private